STOR INTERESSE: Thea Loch Næss (22) er populær på den store filmdatabasen imdb.com. Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Norske Thea (22) mer populær enn Scarlett Johansson

Thea Loch Næss har for alvor blitt et internasjonalt filmnavn å holde øye med.

22-åringen fra Kristiansand som for tiden oppholder seg i Los Angeles, har ikke så veldig mange store norske roller på CV-en ennå. Hun spilte en av hovedrollene i «Natt til 17», og i «Dryads». Men hun sikret seg en rolle i Netflix-serien «The Last Kingdom», hvor hun spiller karakteren Skade.

minMote: Les feelgood–spalten med Thea!

Prosjekter som ikke er lansert ennå er den amerikanske sci-fi filmen «Civil Twilight», den norske «X» og HBO-filmen «Mogadishu Minnesota», hvor hun spiller hovedrollen.

At hun allerede er blitt lagt merke til internasjonalt viser seg på filmdatabasen imdbs såkalte «starmeter», som oppdateres ukentlig. Her er den norske skuespilleren plassert på en imponerende 10.plass, foran profilerte skuespillere som Scarlett Johansson, Rachel McAdams og Diego Luna.

Topplisten er basert på brukernes trafikk. Det vil dermed si at svært mange har vært nysgjerrige på og besøkt Loch Næss’ profil på imdb.com, en filmdatabase filmbransjen, filmfans og pressefolk bruker daglig.

Ifølge imdb.com selv er det ikke mulig å manipulere denne listen, som er regnet ut med utgangspunkt i tre milliarder visninger pr måned.

– Naturlig tilnærming til faget

Regissør Henrik Martin Dahlsbakken har med Loch Næss i sin nye film «X», som får premiere neste år. Han trekker frem instinktet til skuespilleren når han skal beskrive henne.

– Hun har en naturlig tilnærming til faget, og en genuin forståelse av de tekniske aspektene ved film som jeg oftest møter hos mye eldre skuespillere. Det sier noe om hvor proff hun har blitt.

– Hvor langt tror du hun kan nå?

– Jeg tror hun kan nå så langt hun selv vil, også fordi hun er så enkel å jobbe med.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder