Asia Argento sjokkerte under Cannes-seremoni: - Jeg ble voldtatt på denne festivalen av Harvey Weinstein

Filmen «Shoplifters» av den japanske regissøren Hirokazu Kore-eda vant Cannes-festivalens aller gjeveste pris. Men Asia Argentos tøffe oppgjør fra scenen er det alle snakker om.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Filmen beskrives som et ømt portrett av en fattig familie.

Regissøren takket på japansk da han tok imot prisen under årets Cannes-galla, og dedikerte prisen til hele produksjonsteamet.

Skuespiller Asia Argento var imidlertid den som stjal de fleste overskrifter etter seremonien. Fra scenen tok hun ordet.

VANT GULLPALMEN: Regissør Hirokazu Kore-eda. Foto: LOIC VENANCE / AFP

– Jeg har noen ord å si. I 1997 ble jeg voldtatt av Harvey Weinstein på denne festivalen. Jeg var 21 år gammel. Denne festivalen var hans jaktmark.

– Harvey Weinstein vil aldri bli ønsket velkommen hit igjen. Han vil leve i skam, forlatt av et filmmiljø som en gang hyllet ham, og dekket for ham.

Hun rettet også fokus mot overgripere som ennå ikke har stått til ansvar for sine handlinger.

les også

Dette er kvinnene som anklager Weinstein

– Til og med i kveld, sittende blant dere, finnes det folk som ennå ikke har blitt holdt ansvarlig for sin oppførsel mot kvinner.

– Dere vet hvem dere er. Og viktigst; vi vet hvem dere er, og vi vil ikke tillate at dere slipper unna igjen, sa Argento og fikk stor applaus fra salen.

Asia Argento var en av de første som stod fram og snakket om Harvey Weinsteins overgrep da saken eksploderte i fjor høst.

Les også: Von Trier glad for at folk forlot filmen hans

Amerikanske Spike Lee vant juryens Grand Prix for «BlackkKlansman», en krimkomedie om en svart etterforsker som infiltrerer Ku Klux Klan.

Årets Cannes-jury har vært ledet av Cate Blanchett. I juryen satt også Kristen Stewart, Ava Duvernay og Denis Villeneuve.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder