Skjønnhet ble udyr: «Monster»-Charlize er Oscar-favoritt

(VG Nett) Oscar-ekspert utroper Charlize Theron til Oscar-vinner seks dager før prisutdelingen - fordi hun ikke er pen på lerretet.

ARTIKKELEN ER OVER 15 ÅR GAMMEL

ALT OM OSCAR-SIRKUSET!Seriemorder
Charlize, som opprinnelig kommer fra Sør-Afrika, la på seg mange kilo og lot seg sminke til det ugjenkjennelige i rollen som den prostituerte seriemorderen Aileen Wournos. Wournos fikk på 80-tallet dødsdommen for drap på syv personer, og hun ble henrettet i oktober 2002, samtidig som innspillingen av filmen foregikk.

Den amerikanske Oscar-eksperten Tom O'Neil spår overfor nyhetsbyrået AFP at Charlizes innsats i filmen vil gå rett hjem hos alle de nærmere 6000 stemmeberettigede medlemmene i Oscar-akademiet.

- Ofrer fasaden
- De som stemmer, elsker vakre kvinner som ofrer skjønnheten på grunn av en film. Nicole Kidman og Halle Berry har tidligere bevist det. Nå er det Charlizes tur. Hun kommer til å vinne, sier O'Neal som har forsket på den lange listen med Oscar-vinner opp gjennom tidene.

I fjor vant Kidman for rollen som Virginia Woolf i «The Hours», mens Berry året før vant for «Monster's Ball».

- Belønning
O'Neal hevder bestemt at i en industri, som ellers er besatt av skjønnhet og glamour, har Oscar-juryen en sterk tendens til å belønne kvinnelige skuespillere som tør å stille opp i ikke-flatterende roller.

- De havner på A-listen, mener han.

- Hollywood elsker skikkelser som forsøker å overvinne hindrer, enten det dreier seg om fysiske eller psykiske hemninger, legger han til.

Rivaler

Charlize skal konkurrere mot Keisha Castle-Hughes («Whale Rider»), Diane Keaton («Something's Gotta Give»), Samantha Morton («In America») og Naomi Watts («21 Grams» ).

Charlize har allerede stukket av med to attraktive trofeer for innsatsen i «Monster». I januar håvet hun land Golden Globe-statuetten, og søndag sikret hun seg Screen Actors Guild-trofeet.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder