FORELDET: Kevin Spacey og Steven Seagal slipper tiltale i minst én sak hver fordi sakene der de er anklaget for seksuelle overgrep er foreldet. Foto: AP / NTB scanpix

Spacey og Seagal slipper én metoo-anklage hver

Påtalemyndigheten i Los Angeles tar ikke ut tiltale mot Kevin Spacey og Steven Seagal for overgrep som skal ha funnet sted for 25 år siden.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Hollywood Reporter skriver at statsadvokaten i Los Angeles tirsdag oppgir at de ikke kommer til å anlegge sak mot skuespillerne Kevin Spacey, Anthony Anderson og Steven Seagal.

I sakene mot Spacey og Seagal, skal det være fordi sakene er foreldet, og i Andersons tilfelle nektet den anklagende parten å la seg intevjue.

les også

Kevin Spacey: – Jeg velger å leve som en homofil mann

For Spacey sin del dreier det seg om en episode der en mann hevder at skuespilleren begikk seksuelle overgrep mot ham i 1992. Siden saken var over 25 år og dermed foreldet, konkluderte påtalemyndigheten med at det ikke var nødvendig å se nærmere på troverdigheten ved bevisene i saken. En lignende konklusjon ble trukket for saken til Seagal, der en kvinne har hevdet at Seagal begikk seksuelle overgrep mot henne da hun var 18 år, i 1993.

Nye anklager

Spacey er fremdeles under etterforskning for andre anklager mot ham som dukket opp i Los Angeles i august. Omstendighetene rundt de nye anklagene er foreløpig ikke kjent.

les også

Tidenes kino-kollaps for Kevin Spacey

I juli ble det kjent at også britisk politi har igangsatt utvidet etterforskning etter nye påstander om seksuelle overgrep begått av Spacey.

Politiet i London mottok mellom februar og april i år tre nye påstander om at den amerikanske skuespilleren hadde forgrepet seg mot menn i London og Gloucester i perioden mellom 1996 og 2013, etter det BBC erfarer. London-politiet har til sammen seks etterforskningssaker mot Spacey. Fem av dem dreier seg om seksuelle overgrep og den sjette om overgrep.

les også

London-teater: 20 personer anklager Kevin Spacey for trakassering

Over 30 menn

Den Oscar-vinnende 58-åringen er anklaget for seksuelle overgrep fra over 30 menn. Spacey har sagt han ikke husker noe, men valgte likevel å beklage i offentlighet. I ettertid har Spacey avvist fullstendig alle andre anklager som har dukket opp.

Spacey vant Oscar-pris både for sin innsats i «American Beauty» i 2000 og «Usual Suspects» i 1996. I perioden fra 2004 til 2015 var han kunstnerisk leder ved London-teateret The Old Vic.

les også

Endelig klart for ny sesong av «House of Cards»

Skuespilleren fikk i november i fjor sparken fra Netflix’ suksesserie «House of Cards» som følge av anklagene.

Hans medspiller Robin Wright sa nylig i et intervju med Net-a-Porter at hun tror Spacey har evnen til å forbedre seg. Hun har regien på den siste sesongen som har premiere 12. november.

– Jeg tror alle mennesker har evnen til å forbedre seg ... En ny sjanse, på en måte, eller hva du vil kalle det. Det tror jeg absolutt på. Det kalles vekst.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder