Film: Komedie med sting

«SILVER LININGS PLAYBOOK»

Godhjertet romantiske komedie med spisse kanter, kan man kalle denne historien som sirkler rundt en kar med bipolar lidelse og en ung enke som har degradert seg selv til et ludder.

  • Borghild Maaland

Artikkelen er over syv år gammel

VG:s terninger viser 4 prikker

Regissør Russel har vist sin klo i ulike filmer som «Three Kings» og «The Fighter». Nå har han laget en komedie der han behendig styrer unna den atypiske versjonen av amerikansk filmromanse med komisk tilsnitt. Russel er råere og lar alvoret hele tiden skvulpe både på under- og overflaten, og klarer gjennom det å skjule en del av det jevnt forutsigbare som ulmer i hele filmen.

Cooper og Lawrence har fin kjemi, de utleverer sine skadeskutte sjeler med sans for detaljer; han med manisk start som gradvis roes ned, hun med en Lisbeth Salander-lignende hissighet som også får et mildere preg ettersom omgivelsene rundt dem aksepterer deres annerledeshet og tilstedeværelse.

Sentrale elementer som staker ut den positive retningen i deres skakke forhold er dans - og etter hvert fotball-laget Philadelphia Eagles. Med hver sin vinglete bakgrunn finner de en kjerne av godhet og respekt som pusher dem mot den riktige siden av tilværelsen. Riktig bra kunne det blitt, om ikke regissøren hadde falt for fristelsen til stadig gjenbruk av poenger.

BORGHILD MAALAND

Mer om

  1. Filmanmeldelse

Flere artikler

  1. Hollywood-stjerne debuterer med porno-komedie

  2. Lagde doping-komedie midt i Johaug-oppstyret

  3. Ny film: Bjørn Sundquist kidnapper IKEA-Kamprad

  4. Aksel Hennie takket i Golden Globe-tale

  5. Regissøren om «Welcome to Norway»: – Lager seg selv

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder