UT I VERDEN: Norske Anders Danielsen Lie (32) får nå solid hjelp til å vise seg fra for resten av verden. Foto: Scanpix

Norske Anders fikk Hollywood-agent

Anders Danielsen Lie: - Dette kan åpne mange dører

(VG Nett) En av de største agentene i Hollywood har kastet seg over «Reprise»-stjernen Anders Danielsen Lie (32).

ARTIKKELEN ER OVER ÅTTE ÅR GAMMEL
Creative Artists AgencyMer om Hylda Queally

Hylda Queally (50), som fra før representerer Oscar-belønte stjerner som Kate Winslet (35), Penelope Cruz (37) og Juliette Binoche (47), fikk øynene opp for Anders Danielsen Lie allerede for fem år siden da hun så ham i «Reprise».

- Et helt nytt nivå

Da Queally nylig ble presentert for Danielsen Lies prestasjon i ferske «Oslo, 31. august», nølte hun ikke med å tilby 32-åringen en plass i stallen.

Den irskfødte agenten skryter hemningsløst av både Danielsen Lie og regissør Joachim Trier (37), som også regisserte «Reprise».

- Min beundring for regissør Trier og Anders har steget til et helt nytt nivå. Anders fremstiller hovedkarakteren på en måte som er absolutt troverdig. Han leverer en hjerteknusende prestasjon uten en eneste gang å manipulere publikum, sier Queally i en kunngjøring via Norsk Filmdistribusjon.

- Jeg har vært agent i Hollywood i mer enn 20 år, og grunnen til at jeg fortsatt elsker jobben min, er at jeg kan gjøre oppdagelser som dette. Det er en store ære for meg å få jobbe med Anders, forklarer 50-åringen, som også representerer filmstjerner som Cate Blanchett, Katie Holmes og Gérard Depardieu.

Danielsen Lie, som opprinnelig er lege, er naturlig nok svært fornøyd med sin nye samarbeidspartner, som tilhører byrået Creative Artists Agency (CAA) .

- Å komme i stallen til Hylda Queally er en svært stor ære og tillitserklæring. Det kan åpne mange dører for meg utenlands, sier 32-åringen i en kommentar til VG Nett.

LES OGSÅ: Avreagerte med hard trening

Artikkelen fortsetter under bildet.

HEDRET: Hylda Queally (t.h.) fikk overrakt pris fra Kate Winslet under en oscar-forhåndsgalla i 2009. Foto: AP


- Queally har en sentral posisjon, ikke minst på grunn av sin genuine kjærlighet til film, og hun representerer en lang rekke skuespillere jeg regner blant filmhistoriens største, både amerikanske og europeiske, lyder det fra skuespilleren, som debuterte allerede som 10-åring - i «Herman».

Hyllet av Winslet

Under US-Ireland Alliance pre-Academy Awards i Los Angeles 2009 ble Queally hedret for sin agentinnsats. Den gangen var det Kate Winslet (35) som overrakte prisen til 50-åringen.

Hans-Jørgen Osnes, produsent for «Oslo, 31. august», ser på det som et stor kompliment at en agent av Queallys kaliber er så begeistret for filmen.

- Det er en ære at vår film har fungert som døråpner for Anders Danielsen Lie i USA, sier Osnes.

Til 25 land

«Oslo, 31. august» handler om et døgn i livet til en rusmisbruker på vei ut av rehabilitering. Filmen har siden premieren på nettopp datoen 31. august, blitt sett av nærmere 50.000 mennesker. Den fikk svært god mottagelse da den hadde premiere under Cannes-festivalen i vår, og er så langt solgt til mer enn 25 land i Europa.

FLERE NYHETER PÅ RAMPELYS

FØLG RAMPELYS PÅ FACEBOOK

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder