RADIOSTJERNE: Casey Kasems familie er i en heftig familiefeide om hvor han skal begraves. I over to måneder har liket til den amerikanske radioprofilen vært på flyttefot. Foto:REUTERS,

Radiokjendisens barn vil stoppe
likfrakting til Oslo

Leier inn privatetterforsker og advokater

Den amerikanske radiokjendisen Casey Kasems barn ønsker ikke at han skal gravlegges i Oslo. Nå har Kasems datter bedt en privatetterforsker om å stoppe likfraktingen.

Marcus Husby
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Til VG sier privatetterforsker Logan Clarke i Clarke International Investigations at de er i gang med å kontakte advokater i Norge for å sette en stopper for den planlagte begravelsen i Oslo.

– Vi ser på hvilke rettslige skritt vi kan ta i Oslo. Vi ønsker en egen obduksjon av Casey Kasem, noe vi tror hans enke prøver å unngå. Hun vil holde ham borte fra politiet og døtrene hans, påstår Clarke til VG.

Selv mener privatetterforskeren at likfraktingen til Norge og Oslo kun gjøres for å holde Kasems døde kropp lengst mulig borte fra hans nærmeste familie.

HEFTIG KRANGEL: Enken til Casey Kasem, Jean Kasem, tok med seg liket til ektemannen til Canada etter hans død. Nå vil hun begrave ham i Oslo. Foto:AP,

– Hun har gjemt liket hans to ganger. Men vi har funnet det hver gang, sier han.

Torsdag fikk VG bekreftet fra Gravferdsetaten i Oslo at liket til Casey Kasem kommer til Norge. Det skjer etter en årelang familiestrid mellom Kasem enke, Jean Thompson Kasem (59), og radioprofilens tre barn.

Kasem, som i nesten fire tiår underholdt amerikanske radiolyttere med programmer som «American Top 40» og «Casey's Top 40», gikk bort 15. juni - 82 år gammel. Han hadde også stemmen til «Scooby-Doo»- karakteren Shaggy.

Enken etter radioprofilen sendte i all hemmelighet liket hans fra Washington og videre til Canada. Historien tok en ny vending da det ble kjent at Kasems døde kropp skulle fraktes til Oslo.

– Det er ordnet. Han skal til Oslo, sa avdelingsleder hos Gravferdsetaten i Oslo kommune, Wenche Madsen Eriksson, til VG torsdag.

Talspersonen til datteren, Kerri, skjønner ikke hvorfor enken ønsker å gravlegge Kasem i Oslo. Han bekrefter at Logan Clarke er hennes privatetterforsker.

– Vi tror ikke Casey har vært i Oslo tidligere, sier Danny Deraney til VG.

– Kommer familien til å delta i en eventuell begravelse i Oslo?

– Mest trolig ikke. Jean gjemmer liket til deres far, så ingen i familien kan komme på besøk uansett, sier datterens talsperson.

JAKTER FARENS LIK: Casey Kasems datter, Kerri, fikk etter en runde i retten ansvaret for den medisinske behandlingen for faren på dødsleiet. Her fra tingretten i Washington i mai. Foto:AP,

VG var fredag morgen i kontakt med daglig leder i Gravferdsetaten i Oslo kommune, Wenche Madsen Eriksson. Hun har ikke hørt noe fra datterens privatetterforsker ennå, men sier at det er deres etat som har siste ord om gravleggingen.

- Hvis det er uenighet mellom pårørende, så har vi fullmakt til å avgjøre hvem som skal stå ansvarlig for gravferden. Det kan ikke overprøves, sier Eriksson som ikke kan huske at de har hatt en lignende sak som denne på bordet tidligere.

Etter de opplysningene Gravferdsetaten sitter på, er ikke liket til Kasems kremert.

- Det er kisten som kommer hit, sier Eriksson.

Siden VG skrev om saken torsdag, har også The Hollywood Reporter omtalt den planlagte gravleggingen i Oslo på sine nettsider.

Casey Kasems sønn, Mike Kasem, sier til underholdningsbladet at han ikke skjønner noe av likfraktingen til Norge.

– Min far har ingen tilknytning til Norge. Jeg vet ikke om Jean har noen tilhørighet til Oslo. Hun sa i alle fall aldri noe om det de 35 årene de var gift. Min far fortjener å bli gravlagt på Forest Lawn (privateid gravlund i California, journ. anm), der han ønsket å bli begravet, sier sønnen til The Hollywood Reporter.

VG har prøvd å komme i kontakt med Jean Kasem og hennes advokat. Ingen har besvart våre henvendelser.

Advokaten sier til The Hollywood Reporter at han ikke ønsker å kommentere saken.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder