HELTINNE: Yifei Liu spiller hovedrollen som Mulan. Foto: Jasin Boland / Disney

Disney utsetter verdenspremieren på «Mulan»

Nyversjonen av animasjonsklassikeren «Mulan» er satt på vent på ubestemt tid.

Artikkelen er over 27 dager gammel, myndighetenes råd angående coronasmitten kan derfor være utdaterte. Du kan alltid holde deg oppdatert i vår spesial, eller gjennom FHIs nettsider.

Disney-eventyret om den kinesiske krigerheltinnen er gjenskapt med ekte mennesker, i såkalt «live action». Filmen skulle settes opp på kino verden over i slutten av mars, men nå setter coronaviruset en stopper for det.

Kina var de aller første med å utsette filmpremieren på ubestemt tid. Nå trekkes den altså fra samtlige kinosaler i alle land.

Noen ny premieredato er ikke satt.

Fredag kveld kommer også nyheten om at Disney stopper innspillingen av flere pågående «live action»-prosjekter.

(Artikkelen fortsetter under posten)

I Norge bestemte regjeringen torsdag at alle kinoer skal stenges som et tiltak for å bremse smitterisikoen. Inntil videre skal de være stengt i to uker, til og med 26. mars.

«Mulan» har på Filmweb.no stått oppført med lanseringsdato 25. mars. Nå skriver nettstedet at det ikke er bestemt når filmen skal på lerretet.

les også

James Bond må vente til november: – Aldri skjedd før

Utsettelsen følger i rekken av andre produksjoner som også har satt på bremsen, som «James Bond», «Black Widow», «Fast & Furious 9».

Milliardbudsjett

«Mulan» ble en publikumsmagnet da den ble satt opp på kino i 1998. I nyversjonen er det kinesisk-amerikanske Yifei Liu (32) som spiller hovedrollen. Filmen er ifølge The Guardian Disneys mest kostbare innspilling i sitt slag, med et budsjett på om lag to milliarder kroner.

les også

Kommentar: Vaksinering for kulturlivet

Christina Aguilera (39), som bidro med filmmusikken for 22 år siden, er også denne gangen aktuell med en ballade.

– Å være en kriger og en som kjemper, går som en rød tråd gjennom all min musikk i hele karrieren. Jeg er veldig glad for at jeg også nå får muligheten til å sette søkelyset på dette – i en så vakker film, uttalte popstjernen på førpremieren i Los Angeles tidligere i uken.

Her er en smakebit på filmen:

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder