SORRY, AUSSIES!: Johnny Depp og Amber Heard fremstår angrende og beklagende i videoen de presenterte i rettssalen mandag. Du kan se videoen lengre ned i saken. Foto: Ap

Johnny Depps kone slapp fengsel

Amber Heard risikerte opptil ti år i australsk fengsel for smugling, men fikk en langt mildere straff.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Heard og Depp møtte i Southport Magistrates Court i Queensland mandag tiltalt for å ha smuglet sine to små Yorkshire-terriere inn i Australia i fjor, samt for å ha brukt falske innreisepapirer til landet, skriver BBC.

Hun sa seg skyldig på punktet med innreisepapirene, men unngikk å bli straffet for smuglingen da aktoratet droppet dette tiltalepunktet.

LES OGSÅ: «Pirates»-innspilling utsatt etter Depps håndskade

Australia har svært strenge karantenebestemmelser for innførsel av dyr, og Amber Heard kunne i verste fall fått ti år i fengsel.

I stedet ble det altså bare en symbolsk bot for å ha benyttet seg av falske innreisepapirer.

Johnny Depp og Amber Heard hadde ingenting å si til pressen utenfor rettslokalet, men offentliggjorde en video der de sier at de beklager det som skjedde.

SE VIDEOEN MED JOHNNY DEPP OG AMBER HEARD HER!

Smuglerdramaet har fått enormt mye omtale i australske og andre lands medier, ikke minst har den vært takknemlig føde for mange komikere. Det startet i mai i fjor, mens Johnny Depp spilte inn den femte «Pirates Of The Caribbean»-filmen, den Joachim Rønning- og Espen Sandberg-regisserte «Dead Men Tell No Tales».

Daværende landbruksminister Barnaby Joyce anklaget på et tidspunkt Depp og kona for å ha smuglet inn Yorkshire-terrierne Pistol og Boo med sitt privatfly, istedenfor å sette hundene i ti dagers karantene, slik australsk lov krever.

LES: Johnny Depp: – Jeg trodde jeg skulle få sparken

– Hvis vi lar filmstjerner - selv om de har vært verdens mest sexy mann to ganger - komme inn i landet vårt med kjæledyr; hvorfor lar vi ikke bare alle bryte loven? Det er på tide at Pistol og Boo peller seg tilbake til USA, sa Barnaby Joyce i fjor.

Det var hovedsaklig på grunn av Joyces friske uttalelser at saken fikk sitt enorme omfang. Barnaby Joyce - som i mellomtiden har blitt visestatsminister i Australia - er imidlertid ikke den eneste med kjappe replikker i saken.

Da Johnny Depp under en pressekonferanse i Venezia i fjor fikk spørsmål om han hadde planer om en gondoltur med sine to hunder, svarte han;

– Nei, jeg har drept hundene mine og spist dem, på direkte ordre fra, vel - du vet, en svettende, stormaget mann fra Australia.

Amber Heards advokat, Jeremy Kirk, sa i retten mandag at Heard slet med tidsforskjellen mellom USA og Australia, og at hun trodde hennes assistenter hadde ordnet opp.

– Hun gjorde en sliten, forferdelig feil, sa Kirk.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder