FINNER KJÆRLIGHETEN: Pierce Brosnan og Trine Dyrholm i "Den skaldede frisøren". Foto: Fra filmen/laBiennale.org

Pierce Brosnans lovlige utroskap

VENEZIA (VG) - Jeg har det jo egentlig ganske fenomenalt; jeg kan forelske meg i hvem jeg vil - på film. Min kone kaller det «lovlig utroskap»!

Jon Selås
ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

Pierce Brosnan har opplevd filmverdenes største maskineri og mektigste hype som James Bond gjennom fire filmer som superagent 007. Akkurat i år her i Venezia er han med i en liten dansk film i hovedkonkurransen, Susanne Biers romantiske komedie, «Den skaldede frisør», der det faller i den tidligere actionmanns lodd å forelske seg i søte Trine Dyrholm (40).

- En ytterst overkommelig oppgave, meddeler den alltid galante brite - som dog fikk noen alvorets stunder inn over seg i løpet av filmen: Kvinnen han forelsker seg i har nemlig kreft.

Påminelse

Og det er en direkte påminnelse om skjebnen til hans første kone, Cassandra Harris, som døde av kreft i 1991 og gjorde Brosnan til alenefar med tre barn. I 2001 giftet han seg igjen med journalisten Keely Shaye Smith.

GLADE dansker og en amerikanisert brite møtte pressen i Venezia i dag. Fra v: Manusmedforfatter Anders Thomas Jensen, regissør Susanne Bier, Pierce Brosnan og Trine Dyrholm. Foto: Getty Images

- Ja, det var minner som dukket opp. Men sånn er det jo å være skuespiller; man skal fremskaffe troverdige roller som folk kan kjenne seg igjen i. Og da har man ikke annet enn seg selv og egne erfaringer og minner å støtte seg på.

Beundring

Brosnan valgte seg den danske filmen, fordi han beundret arbeidet til Oscar-vinnende Bier (for «I en bedre verden» i fjor):

- Å arbeide med henne viste seg da også å bli en ren glede!

- Blir du noen gang ferdig med å være James Bond i publikums bevissthet?

Bond

- Nei, det har jeg innsett er umulig. Ikke ønsker jeg det heller. Men Bond var en opplevelse som kom til meg, som jeg levde med en stund og som så forsvant. Men det er ikke til å unngå å bli satt i bås når man har hatt en slik rolle; vi er tross alt en ganske eksklusiv gjeng. Senere har jeg forsøkt å utvide min egen plattform, gjennom å produsere film og være skuespiller - i alle fall i annenhver film - som ikke er i en eller annen etter-Bond-kategori.

- Følger du fortsatt med på Bond-utviklingen?

- Jada, heller ikke det er til å unngå.

- Så hvem er den nestbeste Bond etter din mening ...?

- He he; det der får du aldri lurt meg ut på. Men vi tilhører alle hver vår tid. Og Daniel Craig er aldeles utmerket som dagens Bond, sier Pierce Brosnan.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder