TIL NY FILM: Skuespillerne Pål Sverre Hagen og Christian Rubeck er begge med i Tommy Wirkolas nye film. Foto:Terje Bringedal / Frode Hansen / VG,

Hagen og Rubeck til Wirkola-film

Henter norske skuespillere til stjernelag.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Regissøren Tommy Wirkola jobber for tiden med filmen «What happened to Monday?».
Med på laget har Wirkola fått Hollywood-skuespillere som Willem Dafoe, Glenn Close og Noomi Rapace.

Nå er det også klart at de norske skuespillerne Christian Rubeck og Pål Sverre Hagen er med i Wirkola-filmen.

Les mer: Bli med til sengs med Tommy Wirkola (VG +)
Tommy Wirkola delte nyheten via sin Instagram-profil, og de to skal spille karakterene Joe og Jerry.

– Christian skal spille noen som jobber tett opp mot Glenn Close, mens Pål Sverre skal spille Noomi Rapaces rival, sier regissør Tommy Wirkola til VG.

– Stor fan

Regissøren forteller at begge to skal spille ganske store roller.

– Jeg har så vidt jobbet med Rubeck før, og jeg har kjent begge to en stund. Jeg er stor fan av det det har gjort, og da jeg leste manuset tenkte jeg på dem, sier Wirkola.

Innspillingen, som startet for 11 dager siden, foregår i Romania. Etter planen skal filmen være ferdig innspilt i november.

– Det går veldig fint. Vi er på dag 11, det har vært en god start, men et er tekniske utfordringer og det er mye som er nytt for oss, sier regissøren på telefon fra Romania.

Glad for å kunne bidra

Pål Sverre Hagen ble for alvor kjent da han portretterte Thor Heyerdahl i storfilmen «KonTiki». I sommer skulle han etter planen ha hovedrolle i «Spelet om Heilag Olav», men måtte trekke seg etter en rideulykke.

– Jeg er veldig glad for å kunne få gi et bidrag til dette prosjektet. Tommy Wirkola har gjort et allerede veldig fint manus enda bedre, gitt filmen kvinnelig hovedrolle og samlet et fantastisk skuespillerlag, sier Pål Sverre Hagen til VG og legger til: – Wirkola er jo en «self made» i ordets rette forstand og en av de mest vitalt kreative regissørene jeg vet om. Jeg tror han har noe skikkelig fint på gang med «What happened to Monday».
Christian Rubeck har blant annet spilt i suksessene «Reprise», «Max Manus» og NRK-serien «Kampen om tungtvannet».

Den nye filmen skal ifølge regissøren ha et mer seriøst tema enn hans foregående filmer. Finnmarkingen slo gjennom i Norge med «Kill Buljo» i 2007, og har siden hatt regien på filmer som «Død Snø» og «Hansel & Gretel: Witch Hunters».

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder