«STAR WARS»-KLAR: Mads Mikkelsen skal portrettere en av figurene i «Rogue One», men foreløpig har Disney røpet få detaljer om rollen hans. Her er dansken avbildet under Cannes-festivalen tidligere i år. Foto:Thibault Camus,Ap

Mads Mikkelsen klar for «Star Wars»-spinoff

Den danske skuespilleren (49) har kapret en av rollene i «Rogue One».

  • Line Orfjell

Artikkelen er over fire år gammel

Den første frittstående «Star Wars»-filmen har storslagen verdenspremiere 16. desember 2016, og foreløpig holder filmskaperne kortene tett til brystet: Så langt er det bare noen yttterst få skuespillere, deriblant britiske Felicity Jones (31), som er bekreftet på rollelisten.
Les også: Sjekk dette «Star Wars»-flyet!
Men nå har Disney lettet ytterlige på sløret. Under selskapet årlige messe, D23 Expo, ble en håndfull nye navn annonsert – og et av dem er altså Mads Mikkelsen, melder danske Extra Bladet. Skuespilleren har gjort seg bemerket i Hollywood de siste årene, blant annet som følge av TV-serien «Hannibal». Serien ble i utgangspunktet tatt av skjermen etter tre sesonger, men i slutten av juni annonserte Amazon at de har lyst til å gjenopplive serien – og Netflix har også snust muligheten for en fjerde sesong.
Mads Mikkelsens Hollywood-suksess har ikke bare gjort ham til et kjent fjes i USA – han har også tjent en god del penger de siste årene. I fjor høst ble skuespilleren intervjuet av bransjemagasinet Empire, hvor han ikke la skjul på at pengene kom godt med:
– Jeg har heldigvis kommet til et punkt i livet mitt hvor jeg tjener så godt at jeg kan gå ut og kjøpe dagligvarer uten å se på prisene. Jeg vil tro at en halv liter melk koster åtte kroner i Danmark, sa han den gangen.
Husker du? Mads Mikkelsen anmelder danske Se og Hør
I «Rouge One» vil Mikkelsen spille mot nevnte Felicity Jones, samt Forest Whitaker og Diego Luna. Foreløpig er det ukjent hva slags karakter dansken skal portrettere.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder