KOMIKER: Skuespiller, produsent og manusforfatter Melissa McCarthy. Til venstre på USA-premieren av «The Boss» denne uken, og til høyre under en presentasjon av «Heat» i april 2013. Foto: Frazer Harrison, Ethan Miller AFP

Melissa McCarthy ut mot kroppsfokuset: – Kommer til å gå opp og ned i vekt

Komiker Melissa McCarthy går hardt ut mot kroppsfokuset i et nytt intervju, men snakker gjerne om puppe-slåssing mot Kirsten Bell.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

McCarthy, kjent fra filmer som «Bridesmaids», «Heat» og «Spy», er nå aktuell med komedien «The Boss». Der spiller hun mot blant andre Kristen Bell, Peter Dinklage og Kathy Bates, og har i tillegg skrevet og produsert filmen.

I «The Boss» har hun også en scene mot Bell, der hun kommer i nærkontakt med brystene hennes. McCarthy spiller Michelle Darnell, en kvinne som havner i fengsel for innsidehandel og etterpå må flytte inn med kollegaen spilt av Bell.

Kommentar: Lei av kropsskammen.

– Jeg vet ikke om noen har gjort en puppe-slåsskamp før. Jeg kommer ikke på noen, men om det har vært noe har det vært av typen «kiling og puteslåssing i kvinneforeningen på universitetet». For meg er det noe du allerede i 14-årsalderen lærer er upassende, sier komikeren i et intervju med Refinery 29.

KOLLEGER: Melissa McCarthy og Kristen Bell i «The Boss» som har norgespremiere i april. Foto: UIP

– Men Michelle hadde aldri venner, så tjue år senere havner hun i mange tåpelige tenårings-situasjoner. Og jeg tenkte «Du hjelper vel vennene dine med puppene deres», sier skuespilleren om scenen.

Slanket seg

Kropp er noe McCarthy har fått mye oppmerksomhet for den siste tiden. Hun har alltid vært formfull, men har det siste året blitt stadig mindre – noe hun får mange spørsmål om.

– Jeg vet jeg ikke passer inn i normen. Jeg har gått ned i vekt, men jeg kommer til å gå opp igjen. Jeg kommer til å gå opp og ned, mest sannsynlig hele livet. Men om det er det aller mest interessante ved meg, da må jeg skaffe meg en lavendel-gård i Minnesota og legge opp som skuespiller, sier Melissa og fortsetter:

– Det er så mange mye mer interessante ting ved kvinner enn baken deres eller andre ting ved utseendet. Det kan ikke være det første spørsmålet hver gang, eller et spørsmål i det hele tatt. For kan du forestille deg at journalister spør mine mannlige kolleger: «Hvordan får du baken din i så fin form?». Da hadde svaret vært «Hva f… er det du prater om. Hvorfor spør du om fasongen på rumpa mi?».

EKTEPAR: Melissa McCarthy og mannen Ben Falcone på prisutdeling i januar. De to både skriver og produserer sammen. Han spilte fly-konstabelen hun blir sammen med i «Bridesmaids». Foto: Danny Moloshok Reuters

Rasismeanklager

I sommer blir McCarthy også å se som en av spøkelsesjegerne i nyinnspillingen av «Ghostbusters». Den nye versjonen, som har kvinner som ghostbustere, har møtt kritikk i USA fordi av de fire spøkelsesjegerne, spilles de tre vitenskapskvinnene av hvite skuespillere, mens den fjerde, som er en transportarbeider, spilles av svarte Leslie Jones.

Bakgrunn: Disse er klare for ny «Ghostbusters».

– Rasismebeskyldningene er så på jordet. Paul (Paul Feig, regissøren, journ. anm.) sa at den rollen opprinnelig ble skrevet med meg i tankene. Leslie selv sa «Hva, hæ? Nei, jeg elsket rollefiguren min». Folk burde bare slutte å forsøke å skape kontroverser, sier McCarthy.

Hun mener mange bare ser etter negative ting å gripe fatt i:

– Det kan aldri være positivt. Det er som om den som klarer å kaste dritt lengst får sine to minutter i rampelyset. Jeg skulle ønske det var like trendy å bygge folk opp, som det ser ut til å være å rive dem ned.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder