DANSER PÅ KINOTOPPEN: Vanessa Hudgens som Gabriella Montez og Zac Efron som Troy Bolton i "High School Musical 3". Foto: Walt Disney Studios Motion Pictures Norway

«High School»-gjengen vant den store kinodagen

93155 billetter solgt til norske filmer i helgen

(VG Nett) Disneys tenåringshelter «vant» kampen om publikum på den store kinodagen, som også ble en triumfferd for norske filmer.

ARTIKKELEN ER OVER 11 ÅR GAMMEL

«High School Musical 3» er ute på kinoene i 91 kopier og klarte å fylle de fleste kinosetene i helgen. Filmen er nummer én på kinotoppen, og ble sett av 53529 personer. Gjennomsnittbesøk per visning var solide 588.
Se hele kinotopppen her!

Bak tenåringsheltene er det norsk dominans. «Fatso» og «Kurt blir grusom» ble begge sett av over 32000 i helgen, hvor lørdagen var Den store kinodagen med billetter til halv pris over hele landet.

Les de siste filmnyhetene her!

Registrere deg som filmanmelder og si din mening her!

Rekord

Besøket på norske filmer er i ferd med å sette rekorder.

POPULÆR KURT: "Kurt blir grusom" ble sett av over 32000 i helgen. Foto: Nordisk Film

- Vi har passert to millioner solgte kinobilletter på norske filmer, og det er allerede nå bedre enn fjoråret til sammen. Det kan se ut som vi i år får det høyeste besøket på norske filmer siden 1976, sier kommunikasjonssjef Birgitte Langballe hos Film og Kino til VG Nett.

Også 2003 var et bra år for norske filmer. Mer enn 2,3 millioner billetter ble solgt det året. Men tallet blir antakelig knust med filmene vi ser høyt plassert på kinotoppen nå, samt «Max Manus», tidenes dyreste norske film, som får premiere 19.desember.

Opptur

«Fritt vilt 2» er fortsatt inne blant kinotoppens ti beste på en femteplass, og inne blant de 20 mest besøkte filmene finner vi «deUSYNLIGE» og «I et speil i en gåte». Til sammen ble det solgt 93155 kinobilletter til norske filmer denne helgen.

Kinodagen ble også samlet en opptur fra fjoråret. 172 051 billetter ble solgt, noe som ifølge Langballe er en oppgang på 10 355 eller seks prosent.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder