«Furious 7» har passert dollar-milliarden

Etter nesten en måned på kinoer har «Fast & Furious 7» kjørt seg inn på 5. plass på listen over kinofilmene som har solgt mest – noensinne.

  • Kristine Hellem Aanstad
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

«Furious 7» har fenget kinogjengere over hele verden – og nå har så mange betalt for å se filmen at den er den tredje filmen i historien som har passert milepælen med å ha tjent inn over én milliard dollar utenfor USA, melder nyhetsbyrået AP.

listen over filmer som har tjent inn mest penger når også det amerikanske markedet er regnet med, ligger filmen på 5. plass - bak storfilmene «Avatar» (2,788), «Titanic» (2,186), «The Avengers» (1,518) og «Harry Potter og Dødstalismanene - del 2» (1,341).

Ifølge Deadline har «Furious 7» til nå tjent inn 1,321 milliarder dollar, og er dermed ikke langt unna å ta fjerdeplassen fra Harry Potter.

For ti dager siden ble bilfilmen den mest innbringende filmen som Universal Pictures har gitt ut. Her hjemme i Norge har filmen også hatt stor suksess: Etter fire uker har nesten 390.000 sett filmen, noe som gjør den til den mest sette filmen hittil i år.

VGs anmelder trillet frem en 4-er på terningen etter å sette filmen, og skrev:

««F&F»-familien er et medlem mindre, men filmserien er langt fra å bremse opp».

Men det er ikke bare med «Furious 7» Universal opplever stor suksess: «Fifty Shades of Grey» har til nå tjent inn over 569 millioner dollar, og snart kommer filmselskapet med filmer som «Jurassic World», «Pitch Perfect 2» og «Ted 2».

Forrige uke kom nyheten om at det kommer enda en film i «Fast & Furious»-serien. Filmen har fått navnet «Furious 8» og har til og med en premieredato allerede; 14. april 2017.

Dette blir den første filmen i serien som helt og holdent spilles inn uten Paul Walker som ble drept i en bilulykke i desember 2013.

Nyheten kom under en Universal-presentasjon, og Vin Diesel hyllet sin venn og kollega fra scenen:

– Jeg lover dere alle og min bror der oppe (Walker) at vi skal lage den beste filmen dere noensinne har sett, sa Diesel.

PREMIEREKLAR: Vin Diesel ankommer premieren til «Furious 7» 1.april 2015 i Los Angeles. Foto:Matt Sayles,Ap

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder