Se eksklusivt klipp fra filmen

Nytt prestisjeoppdrag for Trier-filmen: «Louder Than Bombs» fra Cannes til Toronto

I september blir Joachim Triers film en del av en eksklusiv norsk klubb.

 • Sofie Braseth

Artikkelen er over fem år gammel

«Louder Than Bombs» er nemlig en av filmene som skal vises som en del av «Special Presentations»-programmet under den internasjonale filmfestivalen i Toronto.

– Det betyr at vi får en utmerket plattform for å starte lanseringen av filmen i Nord-Amerika. Distribusjonsselskapet The Orchard starter kampanjen i Toronto og lanserer filmen til våren, sier produsent Thomas Robsahm i Motlys til VG.

RØD LØPER: I mai ble «Louder Than Bombs» vist under filmfestivalen i Cannes. I september «turnerer» filmen videre til Toronto. Her poserer (fra venstre) den irske skuespilleren Gabriel Byrne, den franske skuespilleren Isabelle Huppert, den norske regissøren Joachim Trier og de amerikanske skuespillerne Rachel Brosnahan og Devin Druid for fotografene i Cannes. Foto:Anne-christine Poujoulat,AFP

«Special Presentations» rommer 34 filmtitler fra hele verden, og er samme seksjon som i fjor viste Liv Ullmanns «Frøken Julie», «Hodejegerne» i 2011 og «Kon-Tiki» i 2012.

På årets liste har Joachim Trier selskap av andre regissørnavn som Jason Bateman, Tim Godsall, Michael Moore og Jacques Audiard.

Sistnevnte var i likhet med Trier med i konkurransen om den anerkjente Gullpalmen under årets filmfestival i Cannes, og stakk til slutt av med seieren for den samfunnskritiske dramafilmen «Dheepan».

Viktig med buzz

Thomas Robsahm forteller at «Louder Than Bombs» er solgt til over 90 land, og at det nylig også ble gjort en avtale for Japan.

KJENT NAVN: Jesse Eisenberg spiller en av hovedrollene i Joachim Triers film «Louder Than Bombs». Han fikk sitt gjennombrudd i 2010, med filmen «The Social Network». Foto:Jacob Ihre, Motlys,NTB scanpix

– Siden filmen allerede er solgt så å si alle steder det er mulig å selge en film, så er det nå først og fremst viktig å få en god «buzz» før den skal opp i USA og Canada, sier Robsahm om forventningene foran den canadiske filmfestivalen.

Foreløpig er ingen av skuespillerne i «Louder Than Bombs» bekreftet til Toronto, men produsenten regner med at to eller tre av skuespillerne vil være til stede under filmfestivalen i september.

På rollelisten står blant annet Gabriel Byrne, Isabelle Huppert, Jesse Eisenberg, Devin Druid, Amy Ryan, David Strathairn, Rachel Brosnahan.

Hyllet og slaktet

Joachim Trier står for regien i «Louder Than Bombs», i tillegg til å ha skrevet manus sammen med Eskil Vogt, som har vært hans faste medforfatter siden 2002. Trier har tidligere vist to filmer under filmfestivalen i Toronto: «Reprise» fra 2006 og «Oslo 31. august» fra 2011.

Handlingen i «Louder Than Bombs» er satt til New York, og kretser rundt en enkemann og hans to sønner, som jobber med å bearbeide tapet av kona og moren, som var krigsfotograf.

I CANNES: «Louder Than Bombs» var med i hovedkonkurransen om Gullpalmen under årets filmfestival i Cannes. Joachim Trier (til venstre) og Eskil Vogt har skrevet manuset sammen, og var selvsagt til stede i den franske byen. Foto:Dag Kjørholt,NTB scanpix

«Louder Than Bombs» ble både hyllet og slaktet da den ble vist for de kresne filmkritikerne under filmfestivalen i Cannes i mai i år.

The Guardian omtalte filmen som en «langdryg euroamerikansk pudding», mens Varietys internasjonale hovedkritiker mente at «Louder Than Bombs» er «en film som både er elegant og kald på overflaten, men som belønner kunstfilmpublikum som er villig til å gå dypere».

Les VGs anmeldelse her.

«Louder Than Bombs» har norgespremiere 2. oktober.

Les også

 1. Trier-film på eksklusiv kritikerliste

  En av USAs mest anerkjente filmkritikere har valgt seg ut «Oslo 31. August» som en av årets beste filmer.
 2. Jobber døgnet rundt for å få norsk Cannes-film klar

  En uke før den storstilte premieren i Cannes er Joachim Triers film «Louder Than Bombs» ikke ferdig.
 3. Utenlandske anmeldere hyller og slakter norsk film

  CANNES/OSLO (VG) Ikke alle er like begeistret for Joachim Triers «Louder Than Bombs», som denne uken vises frem i Cannes.
 4. Gullpalmen røk for Trier

  Den gjeve Gullpalmen gikk i stedet til den franske filmen  «Dheepan», regissert av Jacques Audiard.
 5. Sexpartner-forvirring på Trier-pressekonferanse med «House
  of Cards»-Rachel

  CANNES (VG) Det gikk i surr for moderatoren da han skulle stille spørsmål til Rachel Brosnahan som spiller i den norske…

Mer om

 1. Film

Flere artikler

 1. Sammenligner ny norsk film med «Stranger Things»

 2. Produsenten: «Louder Than Bombs» er ingen flopp

 3. Ny film fra Joachim Trier: – Denne gangen er det en kjærlighetshistorie

 4. Nordisk råds filmpris til Joachim Triers «Louder Than Bombs»

 5. Hollywood-stjernespekket norsk film flopper i USA

Fra andre aviser

 1. Joachim Trier nominert til Nordisk råds filmpris for tredje gang

  Aftenposten
 2. Nordisk råds filmpris til norsk regissør

  Fædrelandsvennen
 3. På en uke er denne norske filmen sett av flere i Frankrike enn i Norge

  Aftenposten
 4. – Stolthet har i min verden ofte vært forbundet med skam

  Aftenposten
 5. Fra Cannes til Bergen

  Bergens Tidende
 6. «Louder than bombs» og Joachim Trier vant Nordisk Råds filmpris

  Aftenposten

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder