VIKTIG SKRITT: Tasmin Lucia-Khan i WR Entertainment har fornyet filmrettighetene til Morgan Kane-skikkelsen og kan endelig - etter fjorårets skandaler - gå i gang med den første filmen. Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Morgan Kane-rettighetene fornyet

Tasmin Lucia-Khan i WR Entertainment mener det er på tide å gå videre etter fjorårets skandaleoverskrifter rundt Morgan Kane-filmen.

Artikkelen er over ett år gammel

Nå har WR Entertainment og rettighetshaver etter avdøde Morgan Kane-forfatter Kjell Hallbing - sønnen Ørnulv Hallbing - fornyet kontrakten rundt filmatiseringen av den norske westernhelten. Det skriver WR Entertainment i en melding til Oslo Børs.

«WR Entertainment har fornyet Morgan Kane-rettighetene for ytterligere fire år, hvilket betyr at pre-produksjon både for den første og andre filmen kan starte innen denne tidsperioden, og deretter gå videre til produksjon og filming», heter det i pressemeldingen.

Du kan se den elleville historien rundt filmplanene om den norske westernhelten her:

VGTV

Eller du kan lese VG-spesialen «Balladen om Morgan Kane» her:

Balladen om Morgan Kane

En film om Morgan Kane har vært på trappene i over ti år, igangsatt av nordmannen Gunnar Ryan Wiik. Han er nå helt ute av WR Entertainment etter en lang og opprivende runde rettssaker med selskapet og dets nye administrerende direktør, Tasmin Lucia-Khan.

Det hele startet da Wiik saksøkte Lucia-Khan for blant annet seksuelt å ha presset gründeren ut av selskapet i mars i fjor. I hele 2017 haglet det med søksmål og anklager mellom partene, blant annet ble Wiik saksøkt for grov svindel av WR Entertainment, noe som endte med at sistnevnte vant saken etter flere rettsrunder og Wiik måtte returnere alle aksjer i selskapet etter et forlik i februar i år.

UTE: Gunnar Ryan Wiik fra Drøbak var den første som kjøpte rettighetene til å filmatisere Morgan Kane-bøkene, men sa frivillig opp i selskapet for halvannet år siden og er nå helt ute av selskapet. Foto: Hansen, Frode

Tasmin Lucia-Khan skriver i en epost til VG at «hun er opprømt over hva som vil skje fremover».

– WR Entertainment er fullt ut dedikert til oppgaven å bringe Morgan Kane ut til publikum over hele verden. En karakter som han fortjener å skinne som en diamant, skriver Lucia-Khan.

Fornyelsen av avtalen inkluderer alle rettigheter rundt film, fjernsyn, merchandise og videospill som er assosiert med Morgan Kane-skikkelsen. Den inkluderer også bøkene om El Diablo og Diablito som Hallbing skrev etter sine 83 bøker om Morgan Kane.

Forlik i Morgan Kane-saken

Ved siden av en investorgruppe med blant andre Norwegian-sjef Bjørn Kjos og storinvestor Arne Blystad, har WR Entertainment hovedsakelig norske småaksjonærer som gjennom de siste ti årene har spyttet inn rundt 30 millioner kroner i selskapet. En av de største småaksjonærene, Johnny Martinsen, sier til VG at han er utrolig glad for at selskapet endelig kan se fremover.

– Ett års kamp er over, men selskapet vant og (Ryan) Wiik ga tilbake aksjene han hadde tatt. Jeg er stolt av å være aksjonær i et selskap som har ridd av denne stormen. Nå kan WR Entertainment endelig fokusere på å forvalte rettighetene, sier Martinsen til VG.

Anken avvist for Morgan Kane-gründer

I pressemeldingen fra WR Entertainment står det også at selskapet med denne fornyelsen forsterker det fine forholdet til rettighetshaver til Morgan Kane-skikkelsen, Ørnulv Hallbing, og at de er hundre prosent klar for å jobbe hardt for å bringe denne ikoniske karakteren og hans historier til filmlerretet.

Overfor VG ønsker Ørnulv Hallbing WR Entertainment lykke til med å bringe prosjektet i havn.

– Jeg synes det er veldig hyggelig at WR vil arbeide videre med å realisere min fars drøm om at det blir laget en kvalitativt god film om Morgan Kane, skriver Hallbing i en epost til VG.

Morgan Kane-saken: Full strid om prostitusjonspåstander

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder