I KØ: En britisk politimann snakker med noen av fansen som har møtt opp for å få med seg premieren på «Harry Potter og ildbegeret». Noen har ventet i over tolv timer, ifølge BBC. Foto: AP

Potter-hysteri i London

(VG Nett) Fansen har stått i kø i timesvis og stjernene har nettopp ankommet. Alt er klart for premiere på den fjerde filmen om Harry Potter.

Christine Jensen
ARTIKKELEN ER OVER 13 ÅR GAMMEL

Også Emma Watson som spiller Hermine i de populære filmene ble tatt av stemningen.

- Atmosfæren er fantastisk og fullstendig overveldende, sa hun til BBC.

På Leicester Square i London er det ingen tvil om at noe stort skal skje. Tusenvis av mennesker har stått i kø i timesvis, enten for å se filmen eller bare for å få et glimt av stjernene.

I folkemengden kan man se tryllestaver, hatter og ildblåsende drager. Det handler om «Harry Potter og ildbegeret».

Det er store forventninger til filmen som skal være mørkere og skumlere enn de tre foregående.

Filmen har fått tolvårsgrense, og i Norge oppfordrer Medietilsynet foreldre til ikke å ta med for unge barn på Harry Potter.

POTTER: Daniel Radcliffe, som spiller Harry Potter, strålte da han ankom premieren på den fjerde filmen i London søndag kveld. Foto: EPA

Den siste filmen om den unge trollmannen handler om det fjerde året på «Hogwarts School of Witchcraft and Wizardry».

Potter blir valgt ut til å delta i «the Quidditch Triwizard Tournament» mot en annen skole. Han får også opp øynene for jenter når han møter Cho Chang, spilt av Katie Leung.

BILDER: fra den nye filmen

I Norge har filmen premiere 18. november. Men allerede den 31. oktober stod hundrevis av fans i kø for å sikre seg billetter til filmen. Noen skulket til og med skolen for å få tak i billettene.

Forfatteren av bøkene om Potter, J.K. Rowling, har nylig gjort ferdig den sjette og nest siste boken i serien. Hun har hatt eventyrlig suksess med bøkene og filmene om den unge trollmannen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder