Tom Hanks lager film om Deep Throat

(VG Nett) Tom Hanks skal lage filmen basert på historien til FBI-agenten Mark Felt (91) som var kilden til Watergate-skandalen i USA.

Robin Stenersen
ARTIKKELEN ER OVER 14 ÅR GAMMEL

DEEP THROAT: Mark Felt har stått fram som Deep Throat, innsideren som ledet avisen Washington Post til Watergate-skandalen og president Nixons avgang. Nå blir det film og bok av historien hans. Foto: AFP

- Så langt er Tom Hanks filmens produsent, sier talsmann Paul Pflug i Playtone til Reuters.

Det er ikke kjent hvor mye den tidligere FBI-agenten Mark Felt, som forleden avslørte seg selv som kilden til Watergate, har fått for salget av film- og bokrettighetene til historien hans.

Felt-familiens agent David Kuhn ønsker ikke å røpe hvilke summer som er betalt verken for filmen eller boken. En million amerikanske dollar har vært nevnt.

Det er det uavhengige forlaget Public Affairs som har kjøpt rettighetene til boken som ventes utgitt tidlig neste år. Boken skal inneholde både Felt's egne memoarer og hans forhold til Washington postjournalist Bob Woodward.

Mye takket være Felt's informasjon lyktes Bob Woodward og hans kollega Carl Bernstein å skrive de avslørende artiklene om Nixon - administrasjonens innblanding i innbruddet i hovedkvarteret til Demokratene i Watergatekomplekset i Washington i 1972.

Skandalen og Det hvite hus' forsøk på å stanse historien førte til at Richard Nixon måtte gå av som første amerikanske president i historien.

Washington Post-journalisten Bob Woodward er klar med en egen bok i juli om sitt arbeide med Watergate-avsløringen som førte til president Nixons avgang.

Universal Pictures har kjøpt rettighetene til filmen som skal bygge på Felt's tid i FBI.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder