EN STØTTENDE SKULDER: Her lener Oprah Winfrey seg på Morten Tyldum under tirsdagens Oscar-lunsj. VG har fått tillatelse til å bruke bildet. Foto:Privat,

Derfor lente Oprah Winfrey seg på Morten Tyldum

Å være talkshowdronning hjelper lite når smerten i føttene
blir for stor. Da er det fint å kunne ha en trygg skulder å hvile seg på – og hvem er ikke da bedre enn norske Morten Tyldum?

  • Kristine Hellem Aanstad
  • Øystein David Johansen

Artikkelen er over fem år gammel

Det virker i alle fall som om Oprah Winfrey (61) tenkte det under dagens fotografering på luksuriøse Beverly Hilton. Der var alle de Oscar-nominerte med sine følger samlet til en lunsj som varte i tre timer.

Underveis i lunsjen ble det tatt bilde av hele gjengen, og under fotograferingen befant regissør Morten Tyldum (47) seg rett fremfor Oprah. På de offisielle bildene fra arrangementet står alle stjernene pent oppstilt, men på Facebook-siden til Tyldums kone Janne er det publisert et litt mer avslappet bilde:

Der ser vi nemlig talkshowdronningen støtter seg på den Oscar-nominerteregissøren. I en SMS til VG forklarer Janne Tyldum med et smil hvorfor hun tror Oprah lånte skulderen til ektemannen.

– Jeg mistenker at designere bak fancy sko for kvinner egentlig ikke liker oss. Oprah opplevde det som alle vi kvinner i altfor dyre, men akk så vakre sko, en eller flere ganger har opplevd: Vonde sko, skriver hun i en melding og forklarer videre:

– Det var nok grunnen til at hun låne Mortens trygge skulder under introduksjonen av alle de Oscar-nominerte. Oprah er en fantastisk flott og inspirerende kvinne.

ALLE DE NOMINERTE: Finner du de to norske regissørene på bildet? Morten Tyldum og Torill Kove var begge til stede på den eksklusive Oscar-lunsjen. Se fasit nederst i saken. Foto:Chris Pizzello,Ap

Dagens seanse var ganske spesiell sett med norske øyne. I år er to av våre egne regissører nominert, og begge var til stede under lunsjen og fellesbildet av alle de nominerte. Tyldum er nominert i de gjeveste kategoriene beste film og beste regissør for «The Imitation Game», mens Torill Kove er nominert for tredje gang for beste animasjonskortfilm. Hun vant i 2007 for «Den danskedikteren».

Kommentar:Historisk Tyldum

Lunsjen er et nøkkelarrangement i Oscar-racet fordi det er så mange stemmeberettigede til stede.

Selve Oscar-utdelingen finner sted søndag 22. februar i Dolby Theatre i Hollywood og blir direktesendt av ABC Television Network. Oscar-kvelden sendes også direkte i over 225 land.

Les også

Mer om

  1. Oscar

Flere artikler

  1. Dette bildet er historisk

  2. Tyldum om Oscar-nominasjonene: – Telefonen «eksploderte»

  3. Tyldum-film nominert til åtte Oscar-priser

  4. Tyldum: – Ikke så mye å være nervøs for

  5. Ekteparet Tyldum strålte på rød løper

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder