Filmens stjerner deltok på BAFTA-utdelingen

NOMINERT: Keira Knightley var nominert til «beste kvinnelige birolle» under kveldens British Academy Film and Television Award. Foto:Jonathan Short,Ap

«The Imitation Game» nominert til ni priser – fikk ingen

En etter en ble de BAFTA-nominerte filmene ropt opp, men dessverre ble det ingen priser på Morten Tyldums «The Imitation game».

  • Felicia Alvsing
  • Kristine Hellem Aanstad

Artikkelen er over fem år gammel

Søndag kveld delte det britiske film- og TV-akademiet BAFTA ut sine årlige priser. Morten Tyldums film «The Imitation Game» var nominert til ni priser, deriblant «beste film» og «fremragende britisk film».

I disse kategoriene måtte Tyldum se seg slått av «Boyhood» og «The Theory of Everything», samt alle de andre kategoriene filmen var nominert til:

«beste film», «fremragende britisk film», «beste tilrettelagte manus», «beste mannlige hovedrolle», «beste kvinnelige birolle», «beste filmklipp», «beste produksjonsdesign», «beste kostyme» og «beste lyd».

I tillegg var skuespillerne Benedict Cumberbatch (38) og Keira Knightley (29) nominert i hver sin kategori, men heller ikke de fikk en pris med seg hjem.

Se oversikt over alle vinnerneher!

– Betyr mye for meg

Tidligere på kvelden var Cumberbatch i et strålende humør da han gikk opp den røde løperen.

– Dette er første gang jeg er her, så det betyr mye for meg. Jeg vil også si at jeg er nominert i kategorier hvor det er veldig mange flinke skuespillere. Disse nominasjonene betyr ikke bare mye for meg, men for filmen og for Turing-familien. Så det blir spennende å se hvordan det går i kveld, sa Cumberbatch til AP.

Cumberbatch er en travel person disse dagene, og fortalte på den røde løperen at han kom direkte fra innspillingen av serien «Sherlock».

Knightley ankom den røde løperen søndag kveld sammen med ektemannen James Righton, og smilte pent til de oppmøte fotografene.

Skuespilleren var søndag nommiert til «beste kvinnelige birolle» for innsatsen sin i «The Imitation game».

Ikke i London

En som ikke er i London søndag kveld er regissør Morten Tyldum. Ifølge Dagbladet befinner han seg i Los Angeles, hvor han nå bor.

SPENT: Morten Tyldum og hans «The Imitation Game» var nominert i ni kategorier under søndagens BAFTA. Foto:Terje Bringedal,VG

Tyldum ville heller overvære den amerikanske regissørforeningens prisutdeling – Director's Guild Awards i Los Angeles i stedet.

– Vi kom frem til at vi heller vil være på DGA, ettersom det er viktigere. Å bli nominert der i gården er noe av det største, fordi det er de andre regissørene som nominerer deg. Å være kandidat til DGA føles allerede som å ha vunnet, saTyldum ifølge NTB.

Tyldum og «The Imitation Game» vant imidlertid ingen priser under DGA i natt. Det var Alejandro G. Iñárritu som hentet hjem prisen med «Birdman», skriver Director's Guild of America på sine hjemmesider.

Tyldum-filmen er nominert til åtte Oscar. Filmen var nominert til fem Golden Globe, men det ble en prisløs kveld.

Vant priser

Hawking dukket selv opp på scenen i Royal Opera House i Covent Garden for å dele ut prisen for beste visuelle effekter. Den gikk til Christopher Nolans romfartsfilm «Interstellar» med Matthew McConaughey i hovedrollen, skriver NTB.

«The Grand Budapest Hotel» vant kategorien for produksjonsdesign, kostyme, sminke, originalmusikk og originalmanus, mens «Whiplash» vant for beste lyd og redigering.

Patricia Arquette vant igjen for beste kvinnelige birolle for sin rolle i «Boyhood». Her var Keira Knightley nominert for sitt spill i Tyldums film.

Heller ikke Benedict Cumberbatch fikk noen pris for sin hovedrolle som Alan Turing. Den gikk til Eddie Redmayne som spiller Stephen Hawking i filmen til regissøren James Marsh.

Marsh var nominert for beste regi, men den kategorien vant Richard Linklater for «Boyhood». Denne produksjonen vant også kategorien beste film.

Julian Moore vant for beste kvinnelige skuespiller for sin rolle i «Still Alice».

Flere artikler

  1. Eksperter: Så mange Oscar-statuetter får Tyldum

  2. Tyldum om Oscar-nominasjonene: – Telefonen «eksploderte»

  3. Tyldum-film nominert til åtte Oscar-priser

  4. I natt kan de vinne Golden Globe

  5. Ekteparet Tyldum strålte på rød løper

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder