STJERNE I NORSK FILM: Rachel Brosnahan promoterer «Louder Than Bombs» i Cannes. Foto:Joel Ryan,Ap

Sexpartner-forvirring på Trier-pressekonferanse med «House
of Cards»-Rachel

CANNES (VG) Det gikk i surr for moderatoren da han skulle stille spørsmål til Rachel Brosnahan som spiller i den norske filmen «Louder Than Bombs».

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Den amerikanske skuespilleren spiller Erin i Joachim Triers film. I den spiller hun eks-kjæresten til Jonah, spilt av Jesse Eisenberg, kjent fra «The Social Network», og ganske tidlig i filmen har de to gamle kjærestene sex sammen.

Filmen ble vist for pressen i går kveld, VG snakket med flere rett fra salen.

I filmen spiller imidlertid også irske Gabriel Byrne, som Brosnahan spiller sammen med i TV-serien «In Treatment», Byrne spiller her psykolog. Og det var her det gikk i stå for moderatoren Robert Gray som holdt i tømmene under pressekonferansen.

LES OGSÅ: Trier tror ikke på å konkurrere i kunst

Han stilte et langt spørsmål til unge Brosnahan hvor han blant annet snakker om «hvordan det er å ha sex med sin terapeut». Spørsmålet fortsetter forholdsvis lenge, mens regissør Trier ser forvirret rundt seg. Brosnahan er en høflig dame, men til slutt må hun avbryte.

– Eh, det er Jesse og jeg som har et forhold i filmen, sier hun til latter fra den ikke helt fulle salen under pressekonferansen.

TRIERS STJERNER: Det unge stjerneskuddet Devin Druid, Rachel Brosnahan og Joachim Trier i Cannes mandag. Foto:Lionel Cironneau,Ap

Og hun legger til:

– Jeg tenkte: Kanskje skal jeg bare henge med på dette, og late som det var Byrne jeg hadde et forhold til, til mer humring fra salen, før moderator må unnskylde seg.

Så blir hun mer seriøs og forklarer de to karakterenes sidesprang.

– Det du ser er to sørgende mennesker (hennes karakters mor har nettopp dødd av kreft) som har en felles historie, som begge har et øyeblikk av flukt, sier Brosnahan.

LES OGSÅ:Colin Farrell gikk opp 20 kilo på åtte uker

Fra podiet i Cannes fikk Joachim Trier også grundig skryt av hovedrolleinnehaver Gabriel Byrne og den franske superstjernen Isabelle Huppert.

– Å jobbe med Joachim var fantastisk. Han er så sympatisk. Det er mange regissører som ikke forstår skuespillere. «Kan du være sinna? Og glad? På en gang? Kan du være høy og lav – samtidig»? De kan komme med slikt sprøyt. Joachim regisserer med en virkelig omtanke, både for deg som skuespiller og for karakteren, sa Gabriel Byrne.

Isabelle Huppert avslørte at hun har hatt kontakt med Joachim Trier over flere år, de har skrevet til hverandre og besøkt hverandre etter at de traff hverandre under Stockholm Film festival.

– Han har en stor karriere foran seg. Det har han vist tre ganger allerede!

«Louder Than Bombs» har festpremiere og rød løper i Cannes i kveld, med alle stjernene til stede bortsett fra Jesse Eisenberg.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder