DEN GANG: Liv Ullmann som Kristina och Max von Sydow som Karl Oskar i Jan Troells film «Utvandrarna». Bildet er fra 1969. Foto: Skånereportage / TT NYHETSBYRÅN

Erik Poppe regisserer ny versjon av «Utvandrerne»

Nordmannen får jobben med å regissere nyinnspillingen av klassikeren med Liv Ullmann og Max von Sydow i hovedrollene.

  • Ingvill Dybfest Dahl

I 1971 kom Jan Troells filmversjon av de to første «Utvandrerne»-bøkene av Vilhelm Moberg. Norske Liv Ullmann hadde hovedrollen som Kristina, mens svenskenes Max von Sydow spilte Karl Oskar som tok med familien på en strabasiøs og farefull ferd fra Sverige til Amerika på midten av 1800-tallet.

les også

Støre om Utøya-filmen: – En ekstremt sterk opplevelse

Nå melder Norsk filminstitutt i en pressemelding at regissør Erik Poppe har fått jobben med å regissere en ny filmatisering av romanklassikeren. 

STOR JOBB: Erik Poppe får jobben med å bringe nytt liv til svensk litteraturklassiker. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Filmen er en samproduksjon mellom norske Paradox og svenske SF Studios, og Paradox Rettigheter AS har fått 3.500.000 kroner i tilskudd til «Utvandrarna».

Ifølge NFI er «Utvandrarna» «fortellingen om familien Nilsson, som på 1800-tallet legger tidligere liv bak seg og gir seg ut på en risikofull reise over havet mot Amerika i håp om et bedre liv.»

Duoen Siv Rajendram Eliassen og Anna Bache-Wiig står for manuset, de har tidligere skrevet blant annet serien «Frikjent».

les også

Liv Ullmann fant igjen kjærligheten i en flykabin

Totalbudsjettet for filmen skal være drøye 80,5 millioner kroner, hvorav norsk andel er 15 millioner. Prosjektet er opprinnelig utviklet sammen med det norske produksjonsselskapet Fantefilm.

Originalfilmen ble nominert til fem Oscar-priser i 1972 og 73. Liv Ullmann var nominert som Beste kvinnelige skuespiller.

Erik Poppe er kjent for filmer som «Hawaii, Oslo», «Kongens nei» og «Utøya 22. juli».

Mer om

  1. Film

Flere artikler

  1. Max von Sydow er død

  2. Pluss content

    Strømme-guide: Her kan du se Oscar-kandidatene

  3. Netflix suveren på Golden Globes: 17 nominasjoner

  4. Joachim Rønning etter «Maleficent»-kritikken: – Feirer 1,5 milliarder kroner

  5. Fikk 50 millioner til Hollywood-film i Norge

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder