Småjenter i stortrøbbel i ny film

(VG Nett) To elleveåringer og en tolvåring må hamle opp med menneskesmugling, illegal kjøttimport og narkotika i den nye norske familiefilmen «Asfaltenglene».

ARTIKKELEN ER OVER NI ÅR GAMMEL

Pelle og Proffen har fått sine arvtakere i form av de tre unge jentene Maja, Rikke og Ohna i «Asfaltenglene», som får premiere 26.februar. Med er også Edward Schultheiss fra «Himmelblå», som spiller eksnarkoman.

Se traileren først på VG Nett!

Regissør er Lars Berg, som har lang erfaring med å jobbe med barn. Tidligere har han laget «Maja Steinansikt» og «Glasskår».

Les også: Asfaltenglene: Gleder seg til å bli kjendiser

Denne gangen er det ikke én, men tre hovedroller, og regissøren sa tidlig fra om at det ikke var noen vits i å kjempe om mest oppmerksomhet. Her er alle tre like viktige.

- Det har vært en stor styrke for dem også, for det å inneha hovedrollen tilfaller ikke kun én av dem. Her er det tre for én og alle for tre, sier han.

Selv om jentene dumper bort i både menneskesmugling og narkotika understreker han at filmen først og fremst er underholdning.

- Jentene finner narkotika som blir levert feil, og restauranten til Ohna blir stengt og storebror blir fengslet. Men alt er mer uskyldig enn det høres ut som, narkotika er mer med som et krydder for å få fart på handlingen, sier han.

Er det en fare for å bli snill når man lager film for og med barn i denne aldersgruppen?

- Det er selvsagt alltid en fare for å undervurdere publikum, men jeg tror ikke vi har vært for snille. Vi tar utgangspunkt i virkeligheten i Oslo sentrum i dag, og prøver å gjøre det mest underholdende for et ungt publikum, men vil også at det skal funke for familier.

DETEKTIVER: Rikke (Nini Bakke Kristiansen), Ohna (Helene Nybråten) og Maja (Emma Høgh Åslein) i «Asfaltenglene». Foto: Nordisk Film

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder