PÅ RØD LØPER: Ray Liotta på den røde løperen her i Venezia i går, i forbindelse med verdenspremieren på "The Iceman" Foto: Getty Images

Ray Liotta om Anthony Hopkins: - Flott fyr, bortsett fra at han spiste hjernen min!

- Jeg har vært heldig; jobbet med alle de store stjernene. Den eneste jeg har litt trøbbel med er Anthony Hopkins. En flott fyr, bortsett fra at han spiste hjernen min.

Jon Selås
ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

- Med en god chianti til, sier Ray Liotta, en av Hollywoods hardeste og mest hardtarbeidende menn gjennom snart 80 filmer, Venezia-aktuell med den beinharde The Iceman, historien om en av USAs verste mafia-drapsmenn, Richie Kuklinski (1935 - 2007).

Røff

Foto: VG

I helssvart, med solbriller foran sine ellers stålgrå øyne, ikke svært usannsynlig noe bakfull og så godt oppstrammet og nyplantet som bare en Hollywood-stjerne på 57 kan være, fremstiller Liotta ennå en gang en mafialeder.

Den innledende, makabre spøken henspiller forøvrig på hans samspill med Hopkins i Hannibal (2001), der hans hjerne blir konsumert i den groteske filmens mest groteske scene.

Lei

- Er du lei av å spille hard mann?

- Ærlig talt, jeg er drittlei det spørsmålet; jeg får det alltid! Jeg har da både vært snill, morsom, lekende og barnslig gjennom karrieren min.

- Så i din neste film skal du være...?

- En knallhard politimann, sier Liotta med et skjevt smil.

Brødre

Så humoren er der, også. Og han vet sånn noenlunde hvordan karrieren etterhvert skal oppsummeres. Han debuterte som skuespiller i 1980, men det store gjennombruddet kom med Mafiabrødre i 1990.
- Er du en hard mann?
- He he; jeg har aldri i mitt liv vært i en eneste slosskamp.
- Virkelig?
- Jepp, jeg har alltid vært en mester i å løpe!

Fordel

Liotta vedkjenner seg glatt at de utallige mafiarollene i det minste har hatt en fordel: Han slipper å forberede seg stort til ennå en.

- På den annen side: Skuespilleryrket er knallhard konkurranse. Man må være forberedet, uansett. Jeg elsker å være skuespiller, det er sånn jeg skaffer meg og min datter på 13 tak over hodet og salt til maten. Skuespiller er det jeg alltid har ville være, og det er stadig like moro å stå foran kamera. Det er verre med filmindustrien generelt - den er blitt råtten. Så man får gjøre det man kan, sier Ray Liotta.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder