Ida (25) skremte statister som «Løvekvinnen» på film

Ida Ursin Holm (25) gikk rett fra nyutdannet som skuespiller
til hovedrollen i en norsk film. Med et ganske spesielt utseende.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Filmen er basert på Erik Fosnes Hansens roman fra 2006. Den handler om en jente som blir født i 1912 med lysegult hår som dekker hele kroppen.

Vi følger jenta i oppveksten, og i filmen er det tre jenter som portretterer henne, som syvåring (Aurora Lindseth-Løkka), som 14-åring (Mathilde Thomine Storm) og Ida Ursin Holm som spiller Eva som 23-åring.

25-åringen spilte rollen med en maske i ansiktet, og hår som dekket bryster, hals og hender.

– Det var en spesiell opplevelse. Første gang jeg fikk på meg masken ventet jeg litt med å finne uyt hvordan det kom til å se ut. Jeg satt med øynene igjen mens den ble tatt på. Da jeg åpnet øynene så jeg noe ganske annet!

SLIK SER HUN UT EGENTLIG: Ida Ursin-Holm er nyutdannet med bachelor fra teaterhøyskolen i Nord-Trøndelag i mai i fjor og fikk sin første store rolle rett etterpå. Foto: , Privat

Hun forteller om seanser på to timer i sminkestolen før innspilling, og maskene er laget av folk som har jobbet med langt større prosjekter enn en norsk film.

– De er noen av de mest dyktige innen «special make up», og har erfaring fra filmer med Ridley Scott, og ikke minst «The Dark Knight». De lagde Joker-masken i den filmen.

25-åringen sier den største utfordringen med rollen var å forsøke leve seg inn i hvordan det er å leve som Eva.

MANGE STATISTER: Ida Ursin-Holm i en scene fra «Løvekvinnen». Innspillingen foregikk mye i Tyskland. Foto: Filmkameratene ,

– Samtidig hjalp denne masken meg mye. Det var noen ganger jeg gikk med den rundt statister som ikke hadde sett meg før. Da fikk jeg virkelig kjenne på hvordan folk ser på deg, følelsen av hvordan det er å være annerledes. Jeg merket at folk blir satt ut i det jeg snudde meg og de så noe de ikke var forberedt på, sier Ursin-Holm som mener filmen tematisk kan sammenlignes med David Lynchs «Elefantmannen» fra 1980.

Kåre Conradi, Lisa Loven Kongsli og Henrik Mestad har noen av de andre mindre rollene i filmen som regisseres av Vibeke Idsøe. I en av hovedrollene fikk Ursin-Holm møte en gammel helt.

– Rolf Lassgård spiller en av hovedrollene som faren til Eva. Det var utrolig flott å få være i en produksjon med Rolf, han har vært et stort forbilde for meg og han var en stor hjelp i hele perioden på settet. Han kom med mange gode råd, og er en fantastisk dyktig skuespiller.

SPILLER EVAS FAR: Den svenske skuespillerveteranen Rolf Lassgård har en stor rolle i «Løvekvinnen» Foto: Filmkameratene ,

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder