TURBULENT LIV: Mikael Persbrandt har slitt med rusmisbruk i mange år. Her i Berlin for noen år tilbake. Foto: Gero Breloer , Ap

Persbrandt: – Jeg har skapt mye kaos

Svenske Michael Persbrandt (52) forklarer i nytt TV-intervju at han nå prioriterer familielivet.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

I den kommende episoden av programserien «Vänligen Lars Lerin», hvor kunstner Lerin (61) inviterer kjente svensker til kreative og personlige samtaler, er nettopp den skandaleombruste skuespilleren Michael Persbrandt gjest.

Svenske Aftonbladet har fått innsyn i programmet, som skal vises på SVT onsdag i neste uke, og gjengir deler av Persbrandts betroelser.

– Jeg har skapt så mye kaos, og det har vært vanskelig å være i et forhold med meg, sier 52-åringen ifølge avisen.

I likhet med Persbrandt har Lerin erfaring med rusmisbruk, så det er et tema som vies mye plass. Men Persbrandt hevder i samtalen at han nå har valgt familien foran rusen.

PAR: Mikael Persbrandt og Sanna Lundell på filmpremiere i 2012. Foto: Aftonbladet ,

Skuespilleren har i en årrekke vært kjæreste med Sanna Lundell (36), datter til musiker Ulf Lundell, og paret har to sønner sammen. Lundell har også stått åpent frem og forklart om de store utfordringene det er å leve med en rusavhengig livspartner. Blant annet har hun i en egen programserie på TV forklart at de har gjort det slutt «sikkert 20 ganger».

– Jeg vil dele livet med familien min, og det gjør jeg nå. Det har jeg alltid villet, selv om det har vært et sånt jævla kaos i livet mitt, sier Persbrandt i TV-intervjuet.

Han forteller videre at alkoholen og rusen til slutt også gikk ut over kreativiteten.

– Det ble bare en festning jeg muret meg inn i, forteller «Beck»-stjernen, som legge til at han drømmer om å bli filmskaper og starte sitt eget produksjonsselskap.

Bipolar

Det er langt fra første gang Persbrandt innvier omverdenen i sine private problemer. I fjor snakket Persbrandt åpent til pressen om at han omsider hadde fått diagnosen bipolar lidelse type 2, og at han skulle medisineres. Da hadde han allerede i flere år selv hevdet at han led av nettopp det.

For snart tre år siden innrømmet stjernen at han aldri har følt seg lykkelig:

– Da jeg var tyve, var jeg ikke glad. Da jeg var tredve, var jeg ikke glad. Da jeg var førti, var jeg ikke glad.

«Beck»-serien: Persbrandt ut – Hivju inn

– Jeg har sparket fra meg i mange år og skyldt på omstendighetene. Nå tar jeg fullt ansvar, fortalte skuespilleren i sin egen podcast «I Am Michael Persbrandt» i april i fjor.

Romansedrama

Persbrandt er et kjent navn også her til lands. Han var forlovet med den norske skuespilleren Maria Bonnevie (42), som i dag er samboer med Fredrik Skavlan (49), fra 1998 til 2005. Forholdet til Bonnevie tok brått slutt, da Aftonbladet avslørte at Persbrandt ventet barn med Sanna Lundell.

Persbrandts skandaler har skapt overskrifter en rekke ganger, blant annet etter å ha blitt dømt for narkotika. For litt over ett år siden hisset han på seg en filmfestival i Tallinn da han ikke kom ut av hotellrommet sitt.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder