FIKK RØDE LEPPER: Pushwagner pynter litt på leppene til festivalsjef Gunnar Johan Løvik. Foto: Håkon Mosvold Larsen, Scanpix

Pushwagner tusjet festivalsjefen i ansiktet

HAUGESUND (VG Nett) Pushwagner overrumplet sjefen på den norske filmfestivalen under avdukingen av et veggmaleri i forbindelse med premieren på filmen om ham selv.

ARTIKKELEN ER OVER ÅTTE ÅR GAMMEL

Kunstneren holdt under filmfestivalen i Haugesund i dag. Pushwagner er i filmbyen for å avduke et stort veggmaleri som han har forært festivalen, og for å promotere dokumentarfilmen om ham salv.

- Jeg blir glad hvis jeg får terningkast 6 i VG. Nå er det rett til Hollywood, ropte kunstneren til et stort pressekorps.

Pushwagner lurte frem både latter og applaus på de fremmøtte og tok festivalsjef Gunnar Johan Løvik ordentlig på sengen da han skulle si noen ord før avdukingen.

Pushwagner tegnet røde lepper med tusj på sindige Løvik som ikke visste helt hva han skulle si eller gjøre etter det.

VGTV: Se Pushwagner tegne på festivalsjefen

Pushwagner klarte også å sette på plass journalistene som ville vite hva det store bildet symboliserer.

- Det symboliserer ingenting. Du må ikke prøve å forstå kunst! Du må bruke øyene og se! Det er helt og holdent her og nå. Be here now!

Les også: Pushwagner-produsent: Alt som kunne gå galt, gikk galt!

Dokumentarfilm

STOR INTERESSE: Et stort antall pressefolk hadde møtt opp for å se Pushwagner avduke et veggmaleri i Haugesund mandag. Foto: Håkon Mosvold Larsen, Scanpix

Den eksentriske kunstneren får nå en helaftens dokumentarfilm om seg selv på kinoene. Den er laget av Even Benestad og August B. Hanssen, som før har laget «Alt om min far».

Filmskaperne og Pushwagner har ganske mange konfrontasjoner i løpet av filmen, men i ettertid bedyrer kunstneren at det hele var en inspirerende opplevelse.

- Det er veldig hyggelig og det inspirerer meg til å fortsette å leve for kunsten som jeg har gjort til nå.

VGTV: Trailer fra «Pushwagner»

- Hvordan ser du frem til premieren i kveld? ville en journalist vite.

- Jeg tenker ikke så langt. Jeg er naturlig som et barn, jeg lever i fantasien og i fantasien er vi bare her og nå. Du er ikke distrahert av å tenke på noe annet, fortalte kunstneren og forklarte hva slags funksjon han fyller i filmen om seg selv:

- Jeg har vært filmstjerne. Som Dennis Hopper! En som de kan spinne en story rundt på filmlerretet som forhåpentligvis underholder publikum så det ikke blir «losing business», men «winning business» for alle parter!

VEGGMALERI: Pushwagner forærte filmbyen Haugesund et stort veggmaleri fra hans verk Soft City. Foto: Håkon Mosvold Larsen, Scanpix

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder