Aksel Hennie hastet rett fra bryllup til Amanda-fest

...mens kulturministeren husker Wenche Foss i pyjamasen aller best

HAUGESUND (VG) Filmkjendisene ankom Amanda-festen i Haugesund. Nominerte Aksel Hennie kom halsende som den aller siste, én time før hovedsendingen.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Aksel Hennie har hatt et svært travelt program før han kom til Haugesund lørdag kveld. Han har nemlig deltatt i bryllupet til Trond Fausa Aurvåg og Lena Kristin Ellingsen i hele dag.

- Det var et fantastisk bryllup, sier Hennie som er nominert som beste mannlige skuespiller for «Pionér» i år.

- Det er en rolle som betyr veldig mye for meg, rent privat, jeg har en utrolig godhet for filmen, sa Hennie før han føk inn i sminkerommet i Haugesund.

FØLG AMANDA-SHOWET PÅ VGDIREKTE!

Det er et år siden han var i Haugesund for å åpne festivalen med den norske oljethrilleren Pioner. Filmen handler blant annet om to brødre som jobber som Nordsjø-dykkere i startfasen av det norske olje-eventyret.

Den ene broren dør under dramatiske omstendigheter. Hennie har ikke lagt skjul på at historien har noen paralleller til forholdet mellom Aksel og hans bror Annan som døde under en fallskjermulykke for tre år siden.

Amanda-showet tyvstartet tidligere i dag, da de første tekniske prisene ble delt ut.

Filmkjendisene ankom Amanda-festen i Haugesund. Det gjorde kulturministeren også, som mimret om gladdagene på 80-tallet.

Den røde løperen var lagt innendørs i Haugesund i år når filmfolket gjorde klar for den årlige festen. Kulturminsteren, som selv er fra Haugesund, var en selvskreven gjest – og avslørte at opptreden var langt fra den første under Amanda-festen.

Jeg har jobbet på dette hotellet med markedsføring, så jeg har gjort alt jeg kunne for å gjøre klar for filmfestival. Jeg har rullet ut den røde løperen, tatt i mot gjester, jeg har hatt morsomme opplevelser på filmfestival.

- Hva husker du fra 80-tallet?

Jeg husker jo Arne Hestenes, og Wenche Foss selvsagt. Og alle gangene Liv Ullmann var her. Jeg husker spesielt en gang brannalarmen gikk og Arne Hestenes kom ned i gullslåbrok og Wenche Foss i pyjamasen, så jeg har mange gode minner herfra!

KAN VINNE PRIS: Ellen Dorrit Petersen er nominert i kategorien for beste kvinnelige hovedrolle. Foto:Berit Roald,NTB scanpix

Ellen Dorrit Petersen er nominert som beste kvinnelige skuespiller i «Blind». Den høyreiste siddisen fikk svært mye oppmerksomhet på den røde løperen sammen med ektemannen.

- Jeg er sikker på at «Blind» for flere priser i kveld, uansett hvordan det går med meg. Jeg kommer til å være stolt resten av livet. Akkurat nå jobber jeg med TV-serien «Frikjent» på TV2 og har noen tilbud jeg ikke kan si så mye om, sier Petersen

Regissør Ulrik Imtiaz Rolfsen hadde med seg hele gjengen fra sin nye film «Haram» til Haugesund, hvor han skal vise klipp fra filmen under Amanda-showet.

- Det er svært haram å ta seg en fest, og det liker vi, humret Rolfsen på vei til fest.

Irsk gjest

Lauryn Canny er nominert til beste kvinnelige birolle, og feirer sin første festival med resten av gjengen fra Tusen ganger god natt.

- Det er min første rolle i en film, og jeg har allerede blitt nominert til en filmpris! Det er helt herlig. Jeg er her og nyter festen uansett hvordan det går, sier den irske jenta fra Dublin.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder