PÅ NORSK FEST: Regissør Tommy Wirkola er venn av Morten Tyldum og er til stede på den norske festen i Los Angeles. Foto:Thomas Nilsson,

Tyldums venn: – Han kjenner nok pulsen stige

Nordmenn holder Oscar-fest i Los Angeles

LOS ANGELES (VG) Morten Tyldum sier til VG at han er rolig foran kveldens Oscar-utdeling, men det norske filmmiljøet i Hollywood er ikke helt overbevist om at det stemmer helt.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

– Det er verste er nok over, og nå handler det om å nyte kvelden, men han kjenner nok pulsen stige når de skal rope opp kategorien for beste regi, sier filmregissør Tommy Wirkola til VG.

Han er i likhet med mange i det norske miljøet i Los Angeles til stede på den norske Oscar-festen, som arrangeres i butikklokalene til Moods of Norway i Melrose Avenue.

VG+:Slik er Tyldum - helt privat (krever innlogging)

Oscar-håp i papp

VG er også til stede på festen i Hollywood. Moods of Norway har skaffet pappfigurer av begge de norske Oscar-håpene, Morten Tyldum og Torill Kove.

Begge er ventet å komme til festen etter at utdelingen er ferdig i Dolby Theatre.

– Her er de kun i papp, men etterpå kommer de ekte versjonene, og forhåpentligvis ekte Oscar-statuetter, sier Moods-gjengen bestående av Simen Staalnacke, Peder Børresen og Stefan Dahlkvist.

KOLLEGA: Dave Spilde er produsent for Trollbound Entertainment. Foto:Thomas Nilsson,

– Umenneskelig ikke å ha nerver nå

Dave Spilde, produsent for Trollbound Entertainment, tror også Tyldum har noen nerver nå.

– Han er jo veldig kul, men det høres jo litt umenneskelig ut å ikke ha noen nerver nå når han er i finalen i det gjeveste av filmpriser.

På Oscar-festen på Moods of Norway-butikken er de norske overbeviste om at Tyldum har en god sjanse til å nå helt til topps.

– Tyldum har like god sjanse til å vinne som de andre filmene. Både Boyhood, Birdman og Imitation Game har vunnet priser tidligere, så jeg tror det er helt åpent spill her, sier Spilde.

OSCAR-HÅPENE I PAPP: Torill Kove og Morten Tyldum er med på festen - i papp. Fra venstre Simen Staalnacke, Peder Børresen og Stefan Dahlkvist. Foto:Thomas Nilsson,

– Det er ikke forventet at han skal vinne for beste film og regi, men man vet aldri når det gjelder Oscar. The Imitation Game har et kommersiell tilsnitt som mange av de andre filmene ikke har, og det pleier akademiet å ta hensyn til, så vi får håpe de gjør det nå også, sier Wirkola.

Nominert i åtte kategorier

Tyldums «The Imitation Game» er nominert i følgende kategorier: «beste filmklipp», «beste produksjonsdesign», «beste originalmusikk», «beste regi», «beste tilrettelagte manus» og «beste film».

I tillegg er Keira Knightley nominert for «beste kvinnelige birolle», mens Benedict Cumberbatch er nominert for «beste mannlige hovedrolle».

I tillegg er norske Torill Kove nominert i kategorien «beste animerte kortfilm» for sin film «Me and my Moulton».

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder