KURT OG ATLE BLIR GRUSOM: Komiker Atle Antonsen i studio som truckfører Kurt. Foto: Nordisk Film/Øystein David Johansen

- Kurt er det perfekte mennesket!

NYDALEN(VG Nett) Komiker Atle Antonsen koser seg i rollen som truckføreren Kurt, som beskytter familien og hater den selvnytende legen Dr. Petter.

ARTIKKELEN ER OVER 11 ÅR GAMMEL

«Kurt blir grusom» er en ny helaftens animasjonsfilm basert på Erlend Loes barnebøker. Kurt har vært truckfører det meste av sitt liv og er stolt av det, men får tilværelsen snudd på hodet da den klysete legen Dr. Petter (Jon Øigarden) flytter inn i nabolaget.

Han er en ekkel viktigper som får Kurt til å føle seg liten.

Når VG Nett er på besøk i Nydalen, har vi kommet til punktet i filmen hvor Kurt blir grusom og tipper over med et voldsomt brøl mens han går berserk med trucken sin. Atle Antonsen nyter å brøle og slå seg løs som Kurt.

Klassehat

- Det er mye klassehat, og Kurt er store bokstaver og mye sjalusi, men han er en barnslig entusiast. Han lever ut alt hatet, og ønsker å ta blodhevn når han kommer til kort. Det er sånne følelser man kjemper med til daglig, så for meg er han det perfekte mennesket!

- Du føler deg litt som Kurt til daglig altså?

- Jeg skulle ønske jeg var som Kurt og kunne ta ut svingene så til de grader som han gjør! En bra mann og en stor hverdagshelt er han! svarer Atle.

I filmen legges Atles stemme på i forkant, på samme måte blant andre Eddie Murphy gjorde i Shrek-filmene. Dette er en måte Antonsen liker å jobbe på.

- På denne måten er jeg med på å utvikle personligheten til figuren, og han blir tegnet etter hvordan jeg er i dubbesituasjonen. Det er mye mer kreativt enn vanlig dubbing.

Imponerende

Store animasjonsblockbustere til millioner av dollar fra selskaper som Pixar og DreamWorks har ikke skremt norske animasjonsmiljøer fra å tørre å satse på helaftens spillefilm. «Slipp Jimmy Fri» ble en stor hit på kino i 2006, og nå kommer Kurt med et produksjonsbudsjett på 22 millioner.

- Det er veldig ambisiøst, men det er klasse over det jeg har sett av filmen til nå, så jeg har troen på prosjektet. Det er et imponerende stykke arbeid, og jeg tror de har klart å løfte dette til et høyt nivå. Det er kommet til mange flinke folk på dette området her til lands nå, så dette har jeg tro på blir bra, sier Atle.

Pensjonist

Jobben som dubber tar ikke alle kreftene fra Atle om dagen. Han sier han lever dagene som pensjonist, og slenger innom studioet et par dager i uken.

- Jeg mater duene og får høyere og høyere buksefeste, så jeg ligger godt an, jeg kitter litt vinduer og slikt. Målet fremover er å jobbe én time om dagen og utover det skal jeg bare bekymre meg for været, og spise middag klokka ett.

Pernille Sørensen, Kristin Skogheim, Aksel Hennie og Paul Ottar Haga er noen av de andre som låner stemmen ut til filmen som får premiere 31. oktober. Regien har Rasmus Sivertsen som også er i gang med en ny film om «Pelle Politibil».

KURT OG ATLE: Atle Antonsen møtte figuren han gir stemme til i "Kurt blir grusom". Foto: Øystein David Johansen

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder