MENER SEG FEILSITERT: Ennio Morricone. Foto: NTB SCANPIX

Playboy beklager falske uttalelser fra Ennio Morricone om Quentin Tarantino

Ble truet med søksmål av filmmusikklegenden. Nå beklager magasinet.

Publisert:

Det vakte oppsikt da den tyske utgaven av Playboy sist helg publiserte et intervju med en av tidenes mest berømte filmmusikk-komponister, Ennio Morricone (90).

les også

Tarantino snakker ut om bilkrasj under «Kill Bill»-innspilling

I intervjuet ble Morricone sitert på at en av verdens største regissører de siste 25 årene, Quentin Tarantino (55), var en «dust» og at filmene hans var «søppel».

Spesielt oppsiktsvekkende fordi Morricone lagde musikken til Tarantino-filmen «The Hateful Eight», hans første westernmusikk på 34 år – og fikk sin andre Oscar for arbeidet.

I samme slengen skal Morricone ha avfeid Oscar-utdelingen som dølle greier.

les også

John Carpenter (69): Mørkets og musikkens fyrste

Pluss content

Morricone gikk raskt ut og dementerte uttalelsene. Han truet også tyske Playboy med søksmål. Magasinet forsvarte reportasjen innledningsvis.

Men tirsdag kveld gjorde de helomvending, ifølge The Hollywood Reporter.

FIKK PEPPER: Quentin Tarantino. Foto: NTB SCANPIX

De siterer Playboy-redaktør Florian Boitin på følgende:

– Til nå har vi ansett frilanseren som lagde Ennio Morricone-intervjuet for oss som en anerkjent journalist. Vi har tidligere ikke hatt grunn til å betvile hans journalistiske integritet og evner. Basert på informasjonen vi nå har tilgjengelig, må vi dessverre anta at en del av sitatene i intervjuet ikke er korrekt gjengitt.

les også

Alle Oscar-vinnerne 2016

Redaktøren beklager videre at Morricone med dette ble satt i uheldig lys.

– Vi jobber med å oppklare dette, og vurderer juridiske tiltak.

Playboy har ikke spesifisert hvilke sitater i intervjuet de nå dementerer. Det er også uklart om det finnes opptak av intervjuet.

I mars 2013 uttalte Morricone at han aldri ville jobbe med Tarantino igjen, etter flere mindre samarbeidsprosjekter. Tarantino annonserte «The Hateful Eight» november samme år, innspillingen startet i desember 2014. Morricones musikk til filmen ble utgitt november 2015.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder