Første alenedate gikk i vasken for Trond Giske og Haddy N’Jie

Trond Giske (49) kom sammen med sin eldste datter på filmpremiere da Haddy N’Jie (37) måtte kaste inn håndkleet i siste øyeblikk.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Paret hadde planlagt sin første alenedate etter at de ble foreldre 31. mars i år. Filmatiseringen av Erik Fosnes Hansens roman «Løvekvinnen» hadde storstilt rødløper-premiere på Colosseum i Oslo, det var annonsert at paret skulle komme sammen, for en kinodate. Men slik gikk det ikke.

– Hun måtte være akutt hjemme, svarte Giske da VG spurte om hvor Haddy var.

– Vi skulle egentlig ha barnevakt, men så ble det sånn, sier han uten å utdype fraværsgrunnen ytterligere.

– Så første date alene gikk i vasken?

– Ja, men jeg er ikke alene. Jeg har med min eldste datter, så det er veldig hyggelig. Vi er veldig glad i bøkene til Fosnes Hansen og filmene til Vibeke Idsøe, så den kombinasjonen tror jeg blir flott, fortalte Giske og tok et godt tak rundt datteren Una (13).

Les også: Haddy og Trond viser frem veslejenta

KOM MED VENNINNE: Line Verndal før premieren på «Løvekvinnen». Foto: Mattis Sandblad VG

AP-politikeren sier han har hatt en rolig sommer sammen med Haddy og datteren, som nå har blitt fem måneder.

– Det er fantastisk å se hvordan barnet utvikler seg fra uke til uke. Det har vært fantastisk. En del våkenetter, og litt tyngre enn da jeg fikk barn første gangen for 13 år siden, men likevel et like stort mirakel som første gang.

– Har dere fått tatt dere ordentlig ferie sammen?

– Ja, det er ikke valg i år, så vi politikere har litt ekstra lang ferie. Så det var godt timet sånn sett. Det blir travlere når det er stortingsvalg neste år.

Forfatter Erik Fosnes Hansen var selvsagt en selvskreven gjest på premieren for «Løvekvinnen». Han hadde allerede sett filmen.

– Jeg er strålende fornøyd med filmen. Hvis noe var annerledes enn jeg trodde det skulle bli, så var jeg positivt overrasket.

Var det vanskelig for deg å gi slipp?

– Nei, det var i grunn ikke det. Jeg har ingen «hellige kyr» når jeg skriver, bok er bok og film er film. Og det er mange veier til målet. Det er klart ting er borte som ikke er med i filmen, men prioriteringene underveis har vært riktige og hovedhistorien har kommet veldig godt frem.

Filmens store stjerne er svenske Rolf Lassgård. Svenskene pleier ikke å løpe ned kinoene for å se norske filmer. VG spør ham om han tror han kan være trekkplaster for et svensk publikum.

– Jeg tror mer på filmens styrke enn på meg! Det er sant, jeg er veldig klar over at dere nordmenn er dere som er best på å se skandinavisk film. Jeg synes det er synd, og jeg håper vi kan pløye mark med denne filmen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder