Kristofer Hivju og kona Gry Molvær på den røde løperen i Cannes. Molvær i kjole designet av Judith Beck. Foto: Privat

Trampeklapp for norske Lisa og Kristofer i Cannes

CANNES (VG) Det ble fem minutters trampeklapp for den svenske filmen «Turist» her i Cannes i dag - med norske Lisa Loven Kongsvik og Kristofer Hivju i fremtredende roller.

Artikkelen er over fem år gammel

- En helt uvirkelig opplevelse, helt overveldende. Konkluderer Lisa Loven Kongsvik, som spiller den kvinnelige hovedrollen i svenske Ruben Östlunds film.
- Jeg hadde det faktisk i kontrakten min: «Når vi når Cannes...». Derfor er det helt fantastisk at filmen faktisk når sitt ambisiøse mål, sier Kristofer.

«Turist» vises i det prestisjetunge sideprogrammet "Un Certain Regard".

Filmen handler om et par - Loven Kongsvik er kona - som drar på skiferie i Alpene. Når de kommer skremmende nær et enormt snøras, viser det seg at ikke alle reagerer som de kanskje burde.

Hivju spiller en skiglad venn, som etterhvert får nok å stri med.

Loven Kongsvik ble mor til ei lita jente for bare tre og en halv uke siden. Sammen med barn, samboer og far har hun tid til å nyte noe dager med oppmerksomhet og latskap frm til neste søndag.

Norsk suksessduo i svensk film: Lisa Loven Kongsli og Kristofer Hivju. Foto: JS

Hivju er mer travel, opptatt som han er med å spille birkebeinerfilm i Norge akkurat nå; halvannet døgn er alt han kan bevilge seg i verdens filmovedstad akkurat nå.

Til gjengjeld har han i kveld mulighet til å treffe «Game of Thrones»-kollega Kit Harington; Harington er stemmeskuepiller i «Dragetreneren», med premiere i går.

- Burde ikke du strengt tatt vært her lengre? Med en internasjonal karriere på gang burde jo dette være stede å jobbe for kontakter?

- He he: Agenten min er i møter her hele tiden. Det holder. Og jeg kan ikke gjøre så mye fra eller til, sier Hivju - som er pålagt de aller sterkeste forbud mot å si noe som helst om hvordan det går med rollen hans i «Thrones». Eventuelle nye filmjobber kunne jo være en indikasjon på at han dør!

- Nå går jeg inn for mammarollen en god stund. Men også min agent jobber her nede, forsikrer Loven Kongsvik.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder