KLAR TALE: Jennifer Garner på «Women in Hollywood»-gallaen tidligere denne uken. Foto:Mario Anzuoni,Reuters

Filmstjerne tar oppgjør med kjønnsdiskriminering

De fremmøtte på kvinnefeiringen i Hollywood mandag, hadde trolig ikke regnet med den krasse talen til Jennifer Garner (42).

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Skuespilleren, kjent fra filmer som «Elektra», «13 snart 30» og «Dallas Buyers Club», holdt ikke noe tilbake da hun entret podiet under ELLEs årlige Women in Hollywood i Beverly Hills.

– Det faktum at vi i det hele tatt trenger et «kvinner i Hollywood»-arrangement, er litt trist. Jeg mener, «menn i Hollywood» er en daglig begivenhet – det kalles Hollywood. 51 prosent av befolkningen skulle ikke behøve å måtte planlegge et arrangement for å feire det faktum at innen kunst som handler om hva det betyr å være et levende menneske, så får vi spille en rolle, sa en engasjert Garner ifølge E! Online.

STJERNEPAR: Ben Affleck og Jennifer Garner på Oscar-gallaen i mars i år. Foto:Adrian Sanchez-gonzalez,Afp

Om ektemannen

Trebarnsmoren, som er gift med den Oscar-belønte Hollywood-stjernen Ben Affleck (42), finner det naturlig å sammenligne.

– For eksempel har ektemannen min og jeg på en måte samme jobb, egentlig. For ikke lenge siden hadde vi begge en av disse magiske dagene, vi kaller det en «junket», hvor vi både han og jeg deltok på hyggelige samlinger hvor folk kommer inn hvert fjerde minutt og intervjuer oss. De stiller de samme spørsmålene om og om igjen, sånn er det alltid, forklarte Garner.

Puppespørsmål

Hun bet seg likevel merke i en vesentlig forskjell i måten hun og Affleck ble møtt på av pressen. Det ble nemlig tydelig da begge var vel hjemme etter endt dag og gikk gjennom samtalene de hadde hatt på hvert sitt hold.

– Jeg kunne fortelle ham at hver eneste person, og da mener jeg virkelig hver eneste en av dem, spurte meg om hvordan jeg balanserer jobb og familie. Da fortalte han meg at det eneste spørsmålet han fikk gjentatte ganger, dreide seg om puppene til «Blurred Lines»-jenta (musikkvideotrekkplaster og Afflecks «Gone Girl»-motspiller Emily Ratajkowski, red anm.). Og når jeg nå først nevner dem, så kan jeg opplyse om at de er ekte og fantastiske. Ta en titt og nyt synet, lød det i Garners sarkastiske tale.

PRISUTDELER: Jennifer Garner på American Cinematheque Award tirsdag. Foto:Mario Anzuoni,Reuters

Fra fest til fest

Selv om Garner rettet et spark mot bransjen mandag, hindret det henne ikke i å kaste glans over American Cinemateque Award i Hollywood dagen etter.

Da hadde hun æren av å dele ut pris til nettopp en hyllet mannlig skuespiller, nemlig Matthew McConaughey.

Kveldens overraskelse

Selv om Garners utspill om kjønnsdiskriminering vekker oppsikt og spres i medier verden over, var det en annen stjerne som sto for den aller største «snakkisen» etter mandagens kvinnegalla.

Renée Zellweger (45) viste seg nemlig for første gang på lenge, og den norskættede skuespillerens nye utseende gikk ikke upåaktet hen. «Bridget Jones»-stjernen var nærmest ugjenkjennelig. Selv hevder hun at hun aldri har følt seg bedre, og at hennes nye look skyldes en sunnere livsstil.

Se utvalgt filmografi for Jennifer Garner

FLERE NYHETER PÅ RAMPELYS

FESTET SAMMEN: Matthew McConaughey og Jennifer Garner på American Cinematheque Award. Foto:Mario Anzuoni,Reuters

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder