ULOVLIG OG ETTERTRAKTET: Blu-Ray versjonen av «Star Wars: The Force Awakens» slippes 5. april men sent tirsdag ble den lekket på nettet og nedlastet 250.000 ganger i løpet av 12 timer. Foto: The Walt Disney Company Nordic

Star Wars lekket: – Ulovlig nedlastet 250.000 ganger i løpet av 12 timer

Sent tirsdag kveld amerikansk tid ble Blu-Ray versjonen av «Star Wars: The Force Awakens» lekket og lagt ut på nettet. I løpet av de første 12 timene ble filmen lastet ned ulovlig hele 250.000 ganger.

  • Jørn Pettersen

Artikkelen er over fire år gammel

Det er buzzfeed.com som skriver dette. Disney som står bak filmen har gjort alt som har stått i selskapets makt for å hindre at det som nå har skjedd, skulle skje. 5 april vil forøvrig Blu-Ray versjonen av filmen som så langt har spilt inn over to milliarder dollar, være tilgjengelig .

Les også: Monsteråpning for «Star Wars»

Torrent Freak, som også omtaler denne saken onsdag kveld, forventer at gitt den enorme populariteten som «Star Wars: The Force Awakens» var gjenstand for, er det ventet at antall ulovlige nedlastinger vil øke kraftig i dagene som kommer.

Den siste Star Wars-filmen var forøvrig en stor-suksess også i Norge. Bare i løpet av de første fem dagene hadde 261.250 sett den nye «Star Wars»-filmen «The Force Awakens» på norske kinoer.

Oppdatert: Inger Warendorph i The Walt Disney Company Nordic opplyser til VG at filmen pr. 28. mars 2016 er sett av 633.758 i Norge-

Les hele anmeldelsen av «Star Wars: The Force Awakens» her

VGs anmelder var forøvrig like begeistret som kinogjengeren over hele verden - og ga filmen terningkast fem og skrev blant annet: – For, sannelig: «Star Wars: The Force Awakens» er et romeventyr for vår tid. Og det synes som Kraften vil følge eventyret fremover!

Mer om

  1. Star Wars
  2. Disney
  3. Hollywood

Flere artikler

  1. Disney i forhandlinger om ti nye «Star Wars»-filmer

  2. Knallåpning for «Star Wars»

  3. Disney kunngjør ny «Star Wars»-trilogi

  4. «Star Wars: The Last Jedi» er årets mest sette film

  5. Admiral Ackbar er død

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder