LÆREGUTT: I «Spider-Man: Into the Spider-Verse» må Miles Morales lære alle superheltknep han kan fra Peter Parker, før han kan fylle Parkers sko i jobben som Spider-Man. Foto: Sony Pictures Animation

Anmeldelse «Spider-Man: Into the Spider-Verse»: En hyllest til alle tegneseriefans

Hadde historien vært like god som effektene, hadde denne filmen representert en ny æra for animasjonsfilm.

Artikkelen er over ett år gammel

ANIMASJON

«Spider-Man: Into the Spider-Verse»

USA. 9 år. Regi: Bob Persichetti, Peter Ramsey og Rodney Rothman.

Med: Shameik Moore, Jake Johnson, Nicolas Cage, Hailee Steinfeld.

VG:s terninger viser 5 prikker

Vi har sett det før, men ikke i dette formatet!

Som en hyllest til alle tegneseriefans har Sony Pictures i samarbeid med Marvel laget en så til de grader gjennomført animasjonsfilm at det er vanskelig å ikke la seg imponere.

Historien er basert på Marvel Comics-karakteren Miles Morales fra tegneserien som ble utgitt i 2011, der serieskaperne hentet inspirasjon fra både Barack Obama og rapperen og skuespilleren Donald Glover.

les også

– Å filme «Harry Potter» var et massivt offer

Fortellingen om Spider-Man er kjent og filmatisert et utall ganger, men her har filmskaperne, med et glimt i øyet, og ved hjelp av 140 animatører, laget en superheltfilm man ikke kan kalle noe annet enn komplett.

Med enkelte unntak.

Her kan du få mer informasjon om filmen i VGs nye tv-guide.

NYE SPIDER-MAN: Miles Morales blir bitt av en edderkopp og får plutselig rollen som New Yorks nye superhelt når Peter Parker dør. Foto: Sony Pictures Animation

Denne gangen møter vi en afroamerikansk Spider-Man. Som tradisjon tro blir bitt av en edderkopp og får overmenneskelige krefter over natten.

Krefter han, som klein tenåringsgutt, ikke helt er i stand til å håndtere.

les også

Filmanmeldelse «Robin Hood»: Tarvelig tyvradd

Miles (Shameik Moore) slites mellom foreldrenes forventninger til prestasjonene på den nye skolen og sitt gamle liv i Brooklyn, New York.

Unggutten får likevel raskt noe annet å tenke på når den gamle Spider-Man, Peter Parker, dør i et siste forsøk på å redde byens innbyggere, og kampen mot det onde blir lagt på hans skuldre.

SPIDER-WOMAN: Gwen Stacy (Hailee Steinfeld) kommer inn i handlingen gjennom en portal til en parallell verden, og må kjempe for å komme tilbake i live. Foto: Sony Pictures Animation

I «Spider-Man: Into the Spider-Verse» har filmskaperne forsøkt å blande animasjon med det gamle tegneserieformatet, og filmens handling pyntes med velkjente effekter man kan finne igjen i de gamle superhelt-bladene på hytta. I de første 40 minuttene holder både historien og uttrykket mål, godt hjulpet av en god porsjon humor.

Men, etter hvert begynner den likevel å skrante litt. I et helt ellevilt animasjonseventyr ser det ut til filmskaperne har fått for mange farger å leke med, samtidig som de har glemt at man må ha pusterom for å kunne ta inn regnbuen av inntrykk vi får servert som under de siste ti sekundene av en sprint.

les også

Filmanmeldelse «Harajuku»: Gløden på Oslo S

Karakterer trekkes inn fra parallelle verdener, og den klassiske finalen mellom det gode og det onde vekker ikke de helt store følelsene.

Så kommer spørsmålet mange trolig har stilt seg i møtet med filmplakaten; hvor lenge skal Spider-Man-serien melkes før kua er tom?

Denne filmen fyller et godt melkeglass til. Så får vi se til neste gang.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder