ÆREFULLT OPPDRAG: Sissel Kyrkjebø, her på et bilde fra en tid tilbake, er invitert for å opptre under «Titanic»-premieren i London. Foto: Scanpix
ÆREFULLT OPPDRAG: Sissel Kyrkjebø, her på et bilde fra en tid tilbake, er invitert for å opptre under «Titanic»-premieren i London. Foto: Scanpix

Sissel Kyrkjebø synger på «Titanic»-premieren

FILM

Den norske gullstrupen (42) skal opptre i Royal Albert Hall i London tirsdag før 3D-premieren på «Titanic».

Publisert: Oppdatert: 26.03.12 15:40

Sissel Kyrkjebø, som i 1997 var med på filmmusikken til kassasuksessen «Titanic», kommer til å skride opp den røde løperen før 3D-premieren på filmen i Londons storstue tirsdag kveld. Det får VG Nett opplyst fra Fox Film i Norge.

Ikke bare skal Kyrkjebø kaste norsk glans over festlighetene. Hun har også fått det ærefulle oppdraget med å opptre under arrangementet.

Kyrkjebøs manager, Harald Wold Reitan, bekrefter oppdraget.

Det var komponisten James Horner som ønsket Sissel i 1997.

- Sissel skal delta i en 15 minutters sekvens sammen med kor og orkester før filmen premierevises i 3D, forteller Wold Reitan til VG Nett.

Manageren forteller at han ukentlig får mailer fra folk over hele verden som fortsatt forbinder Kyrkjebø med «Titanic».

- Vi ser konturer av at dette er noe som kommer til å bli stående. Og da denne forespørselen om å opptre i Royal Albert Hall kom, så var det et hyggelig oppdrag, legger han til.

Med kor og symfoniorkester

Horner har satt sammen et stykke fra ulike deler av filmmusikken, som skal fremføres med fullt kor og symfoniorkester.

Med unntak av Leonardo DiCaprio kommer alle skuespillerne fra filmen til å være til stede. Kyrkjebø, som har opptrådt i Royal Albert Hall flere ganger før, skal gå på den røde løperen sammen med de andre stjernene.

Filmmusikken fra «Titanic» er solgt i 24 millioner eksemplarer.

James Camerons suksessfilm, som har spilt inn 10,5 milliarder kroner på verdensbasis siden lanseringen for 14 år siden, skal også denne gangen settes opp på kino. 13. april har den premiere på norske kinolerreter. Lanseringen av «Titanic» i 3D vil dermed skje 100 år etter at det enorme passasjerskipet forliste i Atlanterhavet 14. april 1912.

Rådyr å gjenskape

Ifølge Hollywood Reporter har det kostet nærmere 85 millioner kroner å gjenskape «Titanic» i 3D. Når filmen får førpremiere i London tirsdag, har filmregissøren selv knapt rukket å komme opp til vannoverflaten igjen etter sitt spektakulære dykk .

Spektakulært havdykk

Kanadiske Cameron (57) utførte natt til i dag, mandag, et solodykk til jordens største havdyp. I en spesialkonstruert enmannsubåt tok filmregissøren seg ned til 11.000 meters dyp for å filme og utforske Marianergropen vest i Stillehavet.

«Titanic», med Leonardo DiCaprio og Kate Winslet i hovedrollene, var inntil nylig verdens mest innbringende film. Når filmen først ble slått, kan regissør Cameron smykke seg med at det var han selv som knuste rekorden. Han regisserte nemlig også «Avatar», som nå ligger på førsteplass over verdens største filmsuksesser.

LES OGSÅ: «Titanic»-oppklaring for Sissel

FLERE NYHETER PÅ RAMPELYS

Få underholdningsnyheter på Facebook

Her kan du lese mer om