REGISSØRDUO: Nordmennene Espen Sandberg (t.v) og Joachim Rønning skal regissere «Pirates Of The Caribbean 5». Her er de to på premieren til «The Lone Ranger» i California i juni i år. Foto: AFP

Disney kutter budsjettet til «Pirates Of The Caribbean 5»

De norske Hollywood-regissørene Joachim Rønning og Espen Sandberg får mye mindre penger å rutte med under innspillingen av «Pirates Of The Caribbean 5».

Halstein Røyseland
ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

Det hevder TheWrap.com.

De skriver at budsjettet på den neste sjørøverfilmen med Johnny Depp i hovedrollen, skal kuttes med nærmere 50 millioner dollar, nesten 300 millioner kroner.

ENSOM STJERNE: Johnny Depp har en av rollene i Disney-filmen «The Lone Ranger». Foto: Disney

Årsaken til budsjettkuttet skal være mangelen på suksess for det som skulle være sommerens storfilm fra Disney, «The Lone Ranger» (også den med Johnny Depp i en av hovedrollene).

Cowboyeventyret har ikke blitt det toktet Disney hadde håpet på, og dermed må selskapet raide i egne rekker.

Ifølge TheWrap.com må Disney spare et sted mellom 900 millioner og 1,1 milliard kroner det neste kvartalet, og det får blant annet «The Pirates Of The Caribbean 5» lide konsekvensene av.

Joachim Rønning og Espen Sandberg har fortsatt et budsjett på over 200 millioner dollar, 1,17 milliarder kroner, så den norske regissørduoen har mer enn nok til både saltmat og søtmat, penger og gull.

Etter det TheWrap.com erfarer skal Disney også reforhandle avtalen med produsent Jerry Bruckheimer. Nyhetsnettstedet skriver at produsenten kan miste sine såkalte «final cut privileges». Dermed vil han i så fall miste muligheten til siste ord i saken før filmen blir sendt ut til kino.

«Pirates Of The Caribbean 5» har etter planen premiere i 2015.

Det har ikke lyktes VG å komme i kontakt med Espen Sandberg eller Joachim Rønning.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder