Brukte egne barn i ny film: Angelina Jolie: - Andre barn var livredde for meg

LONDON (VG) Seksbarnsmor Angelina Jolie er klar som tidenes Disney-skurk. Flere av barna er med i filmen. Nå gleder hun seg til å samle dem i kinosalen, men vil ikke at de skal følge i foreldrenes fotspor.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Angelina Jolie har selv vokst opp i en skuespillerfamilie, som datter av Jon Voight og avdøde Marcheline Bertrand. Selv fant hun lykken med Brad Pitt, og sammen har de seks barn i alderen fem til tolv år, som står for planleggingen av bryllupet.

Karriereveien skulle kanskje være lagt? Ikke helt, avslører Angelina overfor VG. Superstjernen er nemlig ikke spesielt lysten på at barna skal bli skuespillere som mamma og pappa.

- Nei, ikke egentlig. Jeg vil at de skal ha det bra og gjøre hva de selv ønsker, sier Jolie som selv er kanskje like kjent for sin rolle som FN-ambassadør og for kampen mot seksuell vold mot kvinner.

Men i sin nye film «Maleficent» er ikke mindre enn tre av Angelina Jolie og Brad Pitts barn med. Filmen fikk terningkast 4 av VGs anmelder. Pax (10) og Zahara (9) dukker opp så vidt, mens femåringen Vivienne spiller prinsesse Aurora som barn. Det var noe som kom til ut fra ren nødvendighet, avslører mamma Angelina.

- Var livredde

- Den eneste grunnen til at Vivienne er med i filmen er at alle andre barn som prøvde seg var livredde for meg. Det var umulig å få små barn til å gjøre scener med meg, når folk hadde med seg små barn på settet ville de ikke snakke med meg.

- Så du måtte dra inn familien?

- Jeg måtte dra inn familien, ja!

MED MAMMA PÅ FILM: Angelina Jolie i rollen som «Maleficent» på settet med datteren Vivienne Jolie-Pitt, som spiller prinsesse Aurora som femåring. Foto: The Walt Disney Company Nordic

Jolie ser nemlig svært så fryktinngytende ut i filmen. De ekstra spisse kinnbenene, og vingene hun er utstyrt med er dataanimert i etterkant. Men på filmsettet var skuespilleren dresset opp i en sort kappe, ekstreme høye hæler, to spisse sorte horn på hodet og fryktinngytende grønne kontaktlinser.

VG vil vite hva den største utfordringen med en slik daglig oppdressing var.

- Å komme seg ut av døren på traileren min! Jeg slo av meg hornene, de første ukene krasjet jeg inn i alt mulig.

- Du hadde noen ulykker?

- Å ja, kappen var veldig lang og jeg kunne ikke se klart med kontaktlinser. Folk i staben satte seg fast i kappen, hornene falt av og neglene var ekstra lange. Det var et kaos!

FAMILIEFILM: Angelina Jolie og Brad Pitt med fem av sine syv barn (fra venstre) Pax, Zahara, Knox, Shiloh og Maddox. Mamma og tre av barna (Oax, Zahara og Vivienne, som ikke er på bildet, spiller i den nye Disney-filmen. Foto: Afp

En «hit» hjemme

Karakteren som skremte vettet av andre småbarn har imidlertid blitt en «hit» hjemme hos familien Jolie-Pitt. Angelina «spilte ut» den onde karakteren hjemme foran barna også.

- Barna synes «ondskapen» min bare er morsom, de kjenner meg så godt! Nå vil de at jeg skal imitere stemmen til Maleficent daglig. Så jeg har et par horn hjemme, kler meg ut for ungene og gjør om stemmen til Maleficent. De synes det er hysterisk morsomt, ikke skremmende i det hele tatt.

På pressekonferansen dagen etter avslørte Angelina at hun slett ikke har vært noen fan av klassiske eventyr, ikke forteller hun dem som godnatthistorier til barna heller.

- Jeg finner opp egne historier til mine barn. Jeg liker egentlig ikke at noe skal bare være godt eller bare ondt. Jeg liker ikke «happy endings» heller. En god historie for barn bør ha en slags god moralfortelling på en måte, det er hva jeg forsøker å lære dem.

Og da en reporter fra «Gay Times» påpeker at Angelina med «Maleficent»-karakteren kommer til å bli et stor forbilde for alle «dragqueens» verden over, slår hun opp et stort smil:

- Jeg elsker det! Jeg er med dem!

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder