Foto: Frode Hansen

Stellan Skarsgård (58): Jeg er så vant til å spille inn sexscener

VGs anmelder plasserte Stellan Skarsgårds siste sexscener blant de morsomste i norsk filmhistorie. Stellan synes ikke vi skal stoppe der.

ARTIKKELEN ER OVER NI ÅR GAMMEL

- Jeg tror det går utenfor Norge. Jeg tror det er blant de morsomste sexscenene i verden, sier Skarsgård og flirer.
Lørdag klokken 18 svarer han DEG tett på nett!Send inn spørsmål her!

Scenene han spilte inn med Jorunn Kjellsby til «En ganske snill mann», der hun krever sex mens han prøver å få i seg maten før den blir kald, var spesielle også for en erfaren elsker på lerretet.

- Jeg er så vant til å spille inn sexscener. Jeg har virkelig knullet rundt på film, understreker svensken.

Les også:Skarsgård: Sønnen min er norsk!

Nyter pappaperm

Han har ikke ligget på latsiden privat heller. Skarsgård har seks sønner og en datter. Den yngste sønnen, Ossian på 10 måneder, ble født på Ullevål mens pappa spilte en ganske snill morder i Norge.

- Selve prosjektet ble til så plutselig. Hans Petter og jeg ville det samme. Men jeg skulle føde barn, eller min kone skulle føde, om noen uker. Så Hans Petter fikk finansiering på rekordfart så vi skulle få spilt inn før fødselen. Men sånn gikk det jo ikke. Jeg fikk en norsk sønn, sier Stellan og hevder han hører en norsk klang på guttens pludring.

Les også:Jubel for norsk film i Berlin

Siden den hektiske arbeidsøkten med regissør Hans Petter Moland har Skarsgård rukket å ha et halvt år pappapermisjon.

HEFTIG SEX: Stellan Skarsgård og Jorunn Kjellsby i «En ganske snill mann». Foto: Paradox

- Dette er første gangen jeg har hatt tid til å ha helt fri etter fødselen. Det er herlig! Dette er mitt syvende barn, men det blir ikke mindre interessant av den grunn. Det blir mer og mer fantastisk. Å få barn er en fin hobby, fastslår han.
Les flere nyheter på Rampelys-forsiden!
Bli tilhenger av Facebook på Rampelys!

Skarsgård har nå startet innspillingen av Hollywood-filmen «Thor» med Natalie Portman, Anthony Hopkins og Samuel L. Jackson. Den er det Kenneth Branagh som har regi på. Men Stellan har sagt at nettopp norske Moland er verdens beste regissør.

- Hva er det som gjør Moland så bra?

- Han er veldig intelligent. Han sier ikke hvordan du skal gjøre jobben, men hva scenen krever. Og så caster han veldig bra - sier jeg, som har vært med i tre av filmene hans, påpeker Stellan og ler.

Selv om han har vært med i til sammen over hundre filmer og TV-prosjekter, har skuespilleren lenge slitt med kameraskrekk. På slutten av 70-tallet toppet det seg.

- På fem år kunne jeg ikke stå foran kameraet. Jeg fikk bare panikk. Jeg tror mange skuespillere veldig ofte er veldig redde. Man skal blottlegge seg, og om noen ikke liker det du gjør, kjennes det litt som om de ikke liker deg personlig, forteller han.

Men etter å ha medvirket i en studentfilm løsnet det for Skarsgård igjen, og han klarte å spille inn «Den enfoldige morderen», som kom i 1982. Den rollen fikk han både en svensk Amandapris og en Sølvbjørn i Berlin for. Men angsten har aldri helt sluppet taket.

- Panikken ligger hele tiden og lurer. Hver gang jeg skal spille inn en ny film, får jeg vondt i nakken. Jeg tenker at bløffen har fungert i mange år, men før eller senere blir den avslørt. Jeg blir ikke mindre nervøs med årene, sier han.

- Hvordan takler du panikken nå?

- Jeg jobber mye med på å kjenne meg trygg - at det ikke er farlig og at jeg har en god relasjon til regissøren og hele teamet.

Drar ned buksene

Skarsgård er ikke kjent for å ta snobbete rollevalg. I et intervju med svenske Dagens Nyheter i 2003 sa han at han tar hva som helst, om han ikke har penger, men blir mer snobbete om han har dem.

- Det gjelder vel alle mennesker. Om du er desperat, bøyer du deg frem og drar ned buksene, sier Stellan.

Skuespilleren har blitt 58 år, men har ingen planer om å trappe ned arbeidet.

- Nei, jeg håper jeg kan jobbe til jeg dør og at jeg ikke mister hukommelsen. Jeg tar en dag av gangen. Fortsatt synes jeg det er like gøy som da jeg var barn. Å være skuespiller er et yrke som tillater deg å ikke vokse opp. Det er som å sitte i en sandkasse og leke, sier Skarsgård.

Flinke barn

Av de syv barna har tre valgt å gå i hans fotspor. Alexander (33) er kjent fra rollene i TV-seriene «Generation Kill» og «True Blood». Gustav (29) har spilt i «Arn»-filmene og gjort Hamlet på teaterscenen.

- Den mest fremgangsrike er faktisk Bill på 19 år, som det siste året har spilt tre hovedroller i tre svenske langfilmer. Så bra har ingen av oss andre lykkes, sier en stolt Stellan.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder