BOLLYWOOD-SKUESPILLER: - Jeg har lært mye om kulturen, og det var derfor jeg gjorde det, sier Bente Wethal (25), som debuterer som skuespiller i en Bollywood-film. Foto: JØRGEN BRAASTAD

BOLLYWOOD-SKUESPILLER: - Jeg har lært mye om kulturen, og det var derfor jeg gjorde det, sier Bente Wethal (25), som debuterer som skuespiller i en Bollywood-film. Foto: JØRGEN BRAASTAD

Stjerne i Bollywood

Bente fra Kløfta oppdaget på indisk modelloppdrag

Bente Wethal (25) fra Kløfta spiller en av hovedrollene i Bollywood-filmen «Ahem».

ARTIKKELEN ER OVER 14 ÅR GAMMEL

- Jeg kan ikke språket og hadde i utgangspunktet tenkt å si nei. Da jeg ble spurt, tenkte jeg: «Hvorfor ikke?», og jeg gjorde det mest for gøy, sier Bente Wethal (25) til VG.

I løpet av våren er det première på Bollywood-filmen «Ahem», hvor Bente Wethal fra Kløfta spiller indiske Sanjana som bor i Norge.

I virkeligheten bor Bente på Majorstuen i Oslo.

Hun ble født utenfor Mumbai av foreldre av indisk og spansk opprinnelse, men ble adoptert til Norge og Kløfta da hun var ni måneder gammel.

- Kjærlighetsdrama

Bente Wethal har i flere år jobbet som skuespiller og modell, men det er første gang hun har fått en stor rolle i en spillefilm.

- Det er et kjærlighetsdrama, som alle andre filmer der nede. Jeg spiller Sanjana som bor i Norge. Foreldrene mine dør, og jeg drar til India for å søke trøst hos en familie. Der møter jeg en playboy som er en drittsekk mot alle jenter, forteller Bente.

Og videre utvikler det seg til et Bollywood-drama i kjent stil. Den indiske playboyen, spilt av Sameer Khan, blir forelsket i Sanjana. Deretter fornærmer hun kjekkasen foran hans venner, noe som ender med at han sender en leiemorder etter henne.

- Men det blir en lykkelig slutt på det hele, avslører Bente.

Rollen fikk hun da hun var i India på modelloppdrag, og det var en fotograf som satte henne i kontakt med regissør Dilip Mukharia.

I høst har filmteamet vært i Norge og gjort opptak, men mesteparten er gjort i Mumbai.

Måtte lære hindi

- Det vanskeligste var språket. Jeg kunne ikke hindi, og seksti prosent var på hindi og førti prosent på engelsk.

Jeg har lært språket, men jeg er ikke så flink, sier Bente, som i lang tid i forveien måtte pugge språk og ta dansetimer.

Bente Wethal har i flere år jobbet som modell og skuespiller hjemme i Norge. Skuespillerkarrieren startet da hun fikk en rolle i NRK-serien «Djevelen holder lyset» av Eva Isaksen i 2001, og hun har også hatt mindre roller i filmer som «Buddy» og «Lille Frøken Norge».

Men det er økonomistudier ved Handelshøyskolen BI som tar mesteparten av tiden til 25-åringen. Til sommeren leverer hun hovedoppgaven i internasjonalisering og ledelse, og hva som skjer etter det, vet hun ikke.

- Det er vanskelig å leve av å være skuespiller i Norge.

Jeg har aldri satset på å bli det, heller.

Jeg har bare hatt flaks, og alt har egentlig vært veldig tilfeldig, sier Bente.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder