SUKSESS: Salgstallene er alt annet enn blodrøde for gjengen bak «The Twilight Saga: Eclipse». Her Taylor Lautner, Kristen Stewart og Robert Pattinson. Foto: Summit Entertainment.

Rekordåpning for «Twilight»

Jentene går av hengslene for vampyrfilm

(VG Nett) «The Twilight Saga: Eclipse» setter nye rekorder i USA, og blir tatt godt imot også i Norge. Og det er jentene som elsker blodsugerne.

ARTIKKELEN ER OVER NI ÅR GAMMEL

Allerede på premieredagen dro den nye «Twilight»-filmen, «Eclipse», inn 68,5 millioner dollar (ca. 450 millioner kroner) i USA. Det er ny rekord for en film som åpner på en onsdag.

«Eclipse» klarte imidlertid ikke å overgå den forrige filmen i «Twilight»-sagaen. «New Moon» dro inn hele 72,7 millioner dollar da den debuterte på en fredag i november i fjor.

Anmeldelse:«The Twilight Saga: Eclipse»

Tallene betyr at vampyrfilmen dro inn noen skarve millioner kroner mer enn det kostet å produsere den - i løpet av en dag!

Les også:«Den beste Twilight-filmen hittil»

Og med 4. juli-helgen i anmarsj, er distributørene optimistiske. Nasjonaldagshelgen er en av de gangene i året hvor kinoene blir best besøkt.

Hvilke filmer kommer du til å se på kino i sommer?Bli tilhenger av Rampelys på Facebook og si din mening

(Artikkelen fortsetter under bildet)

KJÆRLIGHETSHISTORIE: Kristen Stewart som Bella og Robert Pattinson som Edward i filmen «The Twilight Saga: New Moon». Foto: Nordisk Filmproduksjon

67.000 besøkende i Norge

Også i Norge fikk filmen en god mottakelse. 67.000 nordmenn så filmen på premieredagen.

- «Eclipse» har hatt den beste åpningen av «Twilight»-filmene hittil. Tatt i betraktning av at den hadde onsdagspremiere, er 67.000 på åpningsdagen svært sterkt, sier administrerende direktør Geir Bergkastet i Oslo Kino til VG Nett.

Les flere film- og kjendisnyheter på VG Netts samlesider om Hollywood.

Med 67.000 er «Eclipse» i klasse med den siste «Harry Potter»-filmen, som åpnet med 72.640 besøkende.

Dag nummer to var imidlertid ikke like bra for blodsugerne. Bergkastet forteller at antall besøkende falt klart, noe som sannsynligvis har sammenheng med godt sommervær flere steder i landet.

Håper på 200

Summit Entertainment, som distribuerer filmen, håper nå at filmen skal nå den magiske grensen på 200 millioner dollar allerede i løpet av første helgen i USA, skriver AP.

Les også:Har lagt på seg 15 kilo siden forrige film

Til sammenlikning dro Harald Zwarts «Karate Kid» inn 56 millioner dollar første helgen.

- 200 millioner dollar første helgen er absolutt et mål for oss. Men hvis været ikke spiller på lag med oss og folk er ute og griller og ser på fyrverkeri på søndag, kan vi få problemer, sier sjefdistributør Richie Fay til nyhetsbyrået.

- Under 20 prosent menn

Fay kan også fortelle at kvinner utgjorde hele 80 prosent av publikummet på premierekvelden. I Norge har man ikke eksakte tall for kjønnsfordelingen.

- Jeg var til stede på Akershus festning på premieredagen, og selv om jeg ikke telte, føler jeg meg ganske trygg på at det ikke var mer enn 20 prosent menn blant publikum. Og det med ganske god margin, også! sier Geir Bergkastet.

Etter «Eclipse» må blodtørstige publikummere vente lenge på neste oppfølger. Filmatiseringen av første del av Stephenie Meyers siste «Twilight»-bok, «Breaking Dawn», skal ha premiere 18. november 2011.

Les flere kjendisnyheter på vg.no/rampelys.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder