BYGGER «STAR WARS»-UNIVERS: Under helgens Disney-messe i California annonserte leder for Walt Disney-parkene, Bob Chapek at de kommer til å bygge to «Star Wars»-land i Disney-parkene i henholdsvis Florida og California. Alle de ansatte kommer til å være kledd som om de er karakterer i «Star Wars»-universet. Foto:Mindy Schauer,Ap

Disney bygger «Star Wars»-land

Snart får du mulighet til å fly i en Millennium Falcon.

 • Sofie Braseth

Artikkelen er over fem år gammel

«Star Wars»-fansen har mye å glede seg over for tiden. Nylig ble det kjent at danske Mads Mikkelsen er klar for «Star Wars»-spin-off-filmen «Rogue One», som har verdenspremiere 16. desember 2016.

Men ikke nok med det: Under selskapets årlige messe, D23 Expo, annonserte Disney at de kommer til å bygge to massive «Star Wars»-attraksjoner i temaparkene Disneyland og Walt Disney World Resort.

Nettstedet Wired skriver at man vil finne alt fra en Millennium Falcon til en Mos Eisley-esk kantine i temaparkene, og at attraksjonene, eller «landene» som Disney kaller dem, vil bli på 14 dekar hver.

Det er ikke kjent når Disney planlegger å åpne disse nye attraksjonene, men de har allerede lagt ut bilder av hvordan«Star Wars»-landene kan komme til å se ut:

Coming soon to a Disney Park not so far, far away: @StarWars-themed lands. #D23EXPO

Les mer: Sjekk dette Star Wars-flyet!

– En helt ny planet

Ifølge Disney-sjef Bob Iger vil temaparkenes besøkere få hilse på lokale innbyggere fra «Star Wars»-universet, skriver Wired. Iger omtaler utbyggingen som den største enkelttema-utvidelsen noensinne i Disneys historie.

– Disse nye landene i Disneyland og Walt Disney World vil transportere gjester til en helt ny Star Wars-planet, inkludert et episk Star Wars-eventyr som plasserer deg midt i en klimaks-kamp mellom The First Order og The Resistance, sier Iger ifølge Wired.

Trevorrow avslutter trilogien

Under helgens Disney-messe ble det også kjent at «Jurassic World»-regissør Colin Trevorrow skal regissere «Star Wars: Episode IX». Filmen har planlagt premiere i 2019, melder BBC.

FRA DINOSAURER TIL «STAR WARS»: Colin Trevorrow regisserte storfilmen «Jurassic World». Nå skal han ta for seg «Star Wars»-universet. Foto:Frazer Harrison,Afp

Les mer: «Jurassic World»-oppfølger kommer i 2018

Trevorrows film vil avslutte den tredje trilogien av filmer som starter med «Star Wars: The Force Awakens», som kommer på kino i desember i år. Trevorrow følger dermed i regifotsporene til J.J. Abrams og Rian Johnson, som filmatiserer henholdsvis «Star Wars: Episode VII» og «Star Wars: Episode VIII».

«Et sete ved leirbålet»

Kathleen Kennedy er president for Lucasfilm. Hun beskriver Trevorrow som «et utrolig talent», og sier til BBC at hun har ønsket å jobbe med 38-åringen helt siden hun så indie-komedien «Safety Not Guaranteed» fra 2012.

– Kraften i den filmen sammenkoblet med den enorme suksessen til Jurassic World sier mye om hans evner både som en historieforteller og en dyktig filmskaper, slår Kennedy fast.

Trevorrow vil ikke beskrive sin nye rolle som en jobb eller et oppdrag.

– Det er et sete ved leirbålet, omringet av en ekstraordinær gruppe av historiefortellere, filmskapere, artister og håndverkere, sier regissøren til BBC.

Les også

 1. Klart for Han Solo-spinoff

  Gladmelding til alle «Star Wars»-fans: I mai 2018 kommer en egen film om Han Solo, og regissørene lover å gi publikum en…
 2. Britisk stjerneskudd til «Star Wars»-spinoff

  Felicity Jones (31) har trolig kapret en av de største rollene i den kommende «Star Wars»-avstikkeren.
 3. «Chewbacca» innlagt på sykehus

  Peter Mayhew (70), som spilte Chewbacca i «Star Wars»-filmene er innlagt på sykehus med lungebetennelse.
 4. Se de første bildene fra «Star Wars: The Force Awakens»

  I løpet av den rundt 80 sekunder lange traileren får man se…

Mer om

 1. Star Wars
 2. Disney
 3. Hollywood

Flere artikler

 1. Carrie Fisher med i kommende «Star Wars»

 2. Slik blir «Star Wars»-land

 3. Ingen Carrie Fisher i «Star Wars Episode IX»

 4. Ingen Carrie Fisher i «Star Wars Episode IX»

 5. Disney: Her kan du spare inn

Fra andre aviser

 1. Er Disney+ verdt pengene?

  Aftenposten
 2. Rekordåpning for «Star Wars»

  Bergens Tidende
 3. Dette er tidenes mest solgte film i USA

  Aftenposten
 4. Kulturdebatt: – Derfor bør du ikke se «Star Wars»

  Bergens Tidende
 5. Hollywood-giganter snuser på Trolltunga

  Bergens Tidende
 6. – Tettpakket av spektakulære actionscener, men det går litt vel fort i svingene

  Bergens Tidende

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no