Har verdenspremiere i Berlin 11. februar

PREMIERENERVER: Jamie Dornan spiller Christian Grey i filmatiseringen av E.L James suksessbok «Fifty shades of Grey». Foto:Tim P. Whitby,Getty Images

«Fifty Shades»-Jamie frykter for livet

Hovedrolleinnehaver Jamie Dornan (32) kjenner nervene komme nå når det nærmer seg premieren på «Fifty Shades of Grey».

  • Jennifer Bråthen

Artikkelen er over fem år gammel

Det er publikum på den internasjonale filmfestivalen i Berlin 11. februar som først vil få gleden av å se det seksuelle kammerspillet mellom Jamie Dornan og Dakota Johnson i filmen basert på E.L. James boksuksess der BDSM-sex er et gjennomgangstema, ifølge Deadline.com.

Over en måned før premieren kjenner den irske skuespilleren nervene komme.

– Jeg frykter jeg kommer til å bli drept som John Lennon av en av de gale fansene på premieren, fordi mange er sinte for at det er jeg som spiller denne karakteren. Jeg er pappa og ektemann – jeg vil ikke dø helt enda, spøker Dornan i et intervju med Details Magazine gjengitt av Huffington Post.

PÅ RØD LØPER: Jamie Dornan med kona Amelia Warner under BAFTA-TV-prisutdelingen i London i mai. Foto: Will Oliver, Afp,

Det er ingen tvil om at det høye forventninger til filmen. Traileren på filmen er allerede blitt tidenes mest sette, ifølge filmseksapet Universal. Det er heller ikke så rart at Dornan selv tror fansen er sinte for at hovedrollen skal gestaltes av ham – rollen var i utgangspunktet tiltenkt «Sons of Anarchy»-stjernen Charlie Hunnam.

Hunnam trakk seg imidlertid fra filmen i oktober. I en pressemelding fra Universal Pictures skal filmingen til «Sons of Anarchy» ha gitt Hunnam for liten tid til å forberede seg tilstrekkelig for rollen som kvinnebedåreren Christian Grey. Før Hunnam trakk seg var fansen allerede sure. Fans av den populære bokserien mente at både Hunnam og Dakota Johnson var for ukjente som skuespillere.

Selv om Dornan kanskje ikke kan sammelikne sin stjernestatus med Ryan Gosling og Robert Pattinsons, som også ble knyttet til filmprosjektet av spekulanter, er iren kjent gjennom TV-seriene «The Fall» og «Once Upon a Time».

I sistnevnte eventyrserie spiller han sheriff Graham, mens han i «The Fall» spiller en manipulerende seriemorder Gillian Andersons rollefigur jakter på.

«Fifty Shades of Grey» får norsk premiere på kino 13. februar.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder