VIL HA MER MANGFOLD: Alexander Skarsgard på en premiere i New York i august. Foto: Jamie Mccarthy , Afp

Alexander Skarsgård: – Det er ikke nok mangfold på film

Den svenske Hollywoodstjernen synes det er et problem at det
ikke lages flere filmer med gode rollefigurer som ikke er hvite.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Under pressekonferansen på sin nye film, «War on Everyone» på Berlin-festivalen fredag, engasjerte Alexander Skarsgård seg i #OscarsSoWhite-debatten.

Bakgrunn: Oscarprisen i krise etter «Blenda-hvit»-kritikk.

– Det er 20 nominerte skuespillere, og de er alle hvite. Jeg kan ikke peke på én enkelt prestasjon og si «Den fyren eller den dama burde ikke blitt nominert», men det er et system-problem at det ikke er mange filmer med gode rollefigurer og roller for mennesker som ikke er hvite, sa han ifølge The Hollywood Reporter.

Alicia Vikander, Skarsgårds angivelige ekskjæreste fra mange år tilbake, er blant de nominerte, i kategorien Beste kvinnelige birolle for rollen i «Den danske piken».

NOMINERTE: Øverst fra venstre: Bryan Cranston, Matt Damon, Michael Fassbender, Eddie Redmayne og Leonardo DiCaprio. Brie Larson, Saoirse Ronan, Charlotte Rampling, Jennifer Lawrence og Cate Blanchett. Mark Rylance, Christian Bale, Tom Hardy, Sylvester Stallone og Mark Ruffalo. Alicia Vikander, Rachel McAdams, Rooney Mara, Kate Winslet og Jennifer Jason Leigh. Foto: Staff , Reuters

Kritikken mot at det for andre år på rad kun er hvite skuespillere som er nominert, har fått blant annet Jada Pinkett Smith og Will Smith til å varsle at de boikotter Oscar.

Stellan Skarsgård: – Vi kan alle bli drapsmenn.

Alexanders motspiller i filmen, Michael Pena, mente Oscarakademiet ikke har hele skylden for mangelen på mangfold blant de nominerte.

– Hvor mange lantino-filmer er gode, og hvor mange meksikansk-amerikanere her i landet lager den typen «art house»-filmer eller filmer med gigantbudsjetter? Det er mye mangfold i «The Revenant», men hvor er den filmen i mangfold-diskusjonen? Sa Pena.

PREMIERE: Alexander Skarsgard og Michael Pena på «War on Everyone»-premieren i Berlin fredag. Foto: Pascal Le Segretain , Getty Images

Leonardo DiCaprio er nominert for hovedrollen og meksikanske Alejandro G. Iñárritu er nominert for regien. Totalt har filmen 12 Oscar-nominasjoner.

Skarsgård sa seg enig i at Akademiet ikke var den eneste forklaringen, og la til:

– Det fortelles ikke nok historier av folk som ikke er vite.

Har du lest: Alexander Skarsgård er nye Tarzan.

Tidligere i år vant Alicia Vikander SAG-pris for «Den danske piken», og var nominert til Golden Globe for både den og birollen i «Ex Machina».

Det er ikke klart om «War on Everyone», der Skarsgård og Pena spiller korrupte politimenn som driver utpressing av alle kriminell de møter, får kinopremiere i Norge.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder