200 campet for å være først med-billetter «Star Wars»

Hele 200 mennesker trosset kuldegradene og sov utenfor Colosseum Kino i Oslo for å være de første som sikret seg billett til «Star Wars: The Force Awakens».

Felicia Alvsing
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Søndag kveld kom beskjeden om at fansen kan kjøpe billetter til den syvende filmen i rekken, «Star Wars: The Force Awakens » - og ikke lenge etterpå hadde en kø begynt å ta form utenfor Colosseum kino i Oslo.

Så du denne? Se de første bildene fra «Star Wars: The Force Awakens»

Det er tydelig at det er en del som gleder seg til igjen å få se Harrison Ford som Han Solo, Carrie Fisher som Leia og Mark Hamill som Luke Skywalker.

Fortsatt kø

Programdirektør i Oslo Kino, Christin Berg, sier til VG at det er mange mennesker som har campet utenfor Colosseum natt til mandag – og som dermed er de første som har sikret seg billett til filmen med eksklusiv norgespremiere 16. desember.

– Det var om lag 200 mennesker i kø nå på morgenen, og enda er den ikke avviklet. Det har likevel vært rolig og fint her, og folk har ventet på sin tur i køen, sier hun til VG etter at klokken har bikket halv ti mandag morgen.

I likhet med fansen som i hui og hast fikk kommet seg i kø på Majorstuen i Oslo, var heller ikke Oslo Kino forberedt på storinnrykk mandag morgen. Der hadde de nemlig planlagt en stor omlegging av hele billettsystemet – nøyaktig samtidig som Star Wars-fansen skal ha sitt.

– Det er en stor utfordring! Vi har fullt fokus på alle plan, sa Berg til VG søndag kveld.

Mikkelsen var blant de som campet utenfor Colosseum natt til mandag - og ifølge Berg en god kunde hos Oslo Kino.

– Det kom veldig brått på. Det gikk rykter tidligere i dag om at billetter slippes i morgen, så ble det bekreftet for tre kvarter siden at det blir billettsalg her på Colosseum. Da kom alle hit så fort de kunne, sa Mikkelsen til VG søndag kveld om billettsalget.

Les også: Disney bygger «Star Wars»-land

Nytt system

Omleggingen bød imidlertid ikke på noen problemer, og billettsalget gikk som vanlig da klokken bikket ni mandag morgen.

– Det gikk strålende, og det ble to lanseringer på én gang. Vår faste kunde Espen Mikkelsen var dermed den første som fikk kjøpt billett på nytt system, og den første som fikk billett til «Star Wars»-filmen, sier Berg.

Selv om billettene til den syvende «Star Wars»-filmen i rekken ikke vil bli utsolgt på Colosseum Kino mandag, må den bedagelige typen fint vente til alle som har køet siden i går har fått sin billett. Nettsalget av billettene starter nemlig ikke før køen er borte - noe den var i ti-tiden mandag morgen.

VGTV: «Star Wars»-fansen overrasket - i hui og hast til billettkø

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder