«Furious 7» er den tredje mest innbringende filmen

Denne uken ble det klart at «Fast & Furious 7» har tjent inn mer penger enn «The Avengers». Dermed er det kun to storfilmer som ligger over bilfilmen på listen over kinofilmer som har solgt mest.

Kristine Hellem Aanstad
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Da VGs anmelder hadde sett filmen skrev han: «F&F-familien er et medlem mindre, men filmserien er langt fra å bremse opp».

Og det kunne ikke ha stemt bedre:

Nok en gang har «Furious 7» nådd en ny milepæl. Denne gangen er det at bilfilmen har klart å dytte superheltene i «The Avengers» fra 2012 ned til fjerdeplass på listen over filmene som har tjent inn mest verden over, melder NME.

«Furious 7» har nå tjent inn 1,520 milliarder dollar, mens «Avengers» ligger på 1,518 milliarder dollar.

Milliardgrensen

På førsteplass finner vi «Avatar» (2,778 milliarder), og på annenplass ligger «Titanic» (2,186 milliarder).

Les også: Ville gi opp innspillingen av «Fast & Furious 7»

I april kunne teamet bak «Furious 7»-filmen feire at de klarte å tjene inn en milliard dollar på 17 dager, men den rekorden ble slått av en annen Universal-film: nemlig «JurassicWorld».

Filmen, med Chris Pratt i hovedrollen, klarte å passere dollarmilliarden etter kun 13 dager. Den er også den nest mest innbringende filmen noensinne – når man tenker på åpningshelger på kino. Så nå blir det spennende å se hvem som tjener mest: Bilentusiastene eller dinosaurene.

Mest besøkte kinofilmen

Nordmenn skiller seg ikke mye ut fra resten av verden når det kommer til å like filmen som var Paul Walkers siste.

Ifølge Filmweb har «Fast & Furious 7» den tredje beste åpningshelgen hittil i år, og er den mest besøkte filmen med totalt 422.217 besøkende. Forrige uke var filmen den 15. mest sette kinofilmen i Norge.

Allerede i april kunne Vin Diesel bekrefte at det kommer en «Fast & Furious 8». Den har premiere i USA 14. april 2017.

POPULÆR: I dette bildet fra filmen ser vi skuespillerne Tyrese Gibson (Roman), Michelle Rodriguez (Letty), Paul Walker (Brian) og Chris Ludacris (Tej). Foto:Scott Garfield,Ap

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder