SKADET: Tom Cruise brakk ankelen etter et stunt som gikk galt under innspillingen av ««Mission: Impossible 6» i London nylig. Dermed må innspillingen av filmen utsettes. Foto: Niklas Halle'n

Tom Cruise-stunt gikk galt - filminnspilling utsatt

Norgesbesøket må utsettes etter at Tom Cruise brakk ankelen.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Innspillingen av Tom Cruise-filmen «Mission: Impossible 6» stanses i tre måneder etter at stjernen brakk ankelen i helgen. Dermed blir også innspillingen av sluttscenen på Prekestolen utsatt.

Både Variety og Deadline Hollywood skriver dette onsdag kveld med referanse til en uttalelse fra Paramount som står bak filmen.

I uttalelsen heter det at innspillingen av filmen vil bli stoppet inntil Tom Cruise er helt frisk igjen. Det understrekes at filmen skal ha premiere som planlagt 27. juli 2018.

I slutten av september skulle Tom Cruise og filmteamet spille inn sluttscenen av «Mission: Impossible 6» på Prekestolen i Rogaland.

Bakgrunn: Tom Cruise skadet under «Mission: Impossible»-innspilling

– Scenene fra Prekestolen skal med i filmen, der blir det ingen forandring, opplyser daglig leder Audun Rakne i Stiftelsen Prekestolen til Stavanger Aftenblad.

FÅR HJELP: Her får Tom Cruise hjelp etter at det gikk galt under filminnpillingen i London. Cruise landet så han ble hengende over kanten, før han drar seg opp og halter bortover taket. fOTO: WENN

Kjendisnettstedet TMZ har publisert en video av Tom Cruise (55) fra lørdag der det går galy. I videoen kan man se Cruise, med sikkerhetsline, hoppe fra et stillas på ett tak, og over på et annet, der kamera-operatørene filmer. Cruise lander så han blir hengende over kanten, før han drar seg opp på halter bortover taket. Han faller så sammen på alle fire, men reiser seg deretter opp og halter tilbake til kanten. Der mannskapet firer ham tilbake til stillaset ved hjelp av sikkerhetsselen.

Les mer: Tom Cruise i stunt-mareritt

– Tom ønsker å takke dere alle for støtte og omtanke, og han gleder seg til å vise dere filmen neste sommer, heter det videre i uttalelsen fra Paramount.

Kilder sier til Variety at filmen vil kunne være ferdig som planlagt, blant annet ved at de strammer inn på etterproduksjon og ved å legge scener hvor Tom Cruise er med mot slutten av innspillingen.

Les også: Modell saksøker Playboy for køllestunt

Men i følge nettstedet er ikke det helt problemfritt. Utsettelsen kan nemlig skape problemer for de andre skuespillerne som Simon Pegg, Henry Cavill og Rebecca Ferguson. Flere av dem skal i gang med nye innspillinger så snart de er ferdig med «Mission: Impossible 6»

Paramount skal også være bekymret for at alle forsinkelser i produksjonen skal få negative konsekvenser for for innspillingen, og i verste fall tidsplanen, for oppfølgeren til den legedariske Tom Cruise-filmen «Top Gun» som er planlagt ferdig sommeren 2019.

Husker du? 11 skadd under innspilling av Tom Cruise-film

Tom Cruise er kjent for å insistere på å gjøre flest mulig av stuntene sine selv. Under innspillingen av «M:I2» hadde de en nestenulykke da Cruise skled på en fjellklippe, 1500 fot over bakken. Det gikk bra takket være sikkerhetslinen.

Til den sjette filmen er han observert i flere tilsynelatende farlige situasjoner: Cruise skal ha kjørt en motorsykkel inn i en bil i Paris, og I Oxfordshire ble han tidligere i måneden avbildet mens han hoppet i fallskjerm.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder