MAMMA-MIA-BEUNDRER: Cecilie Junker (37) viser fra kinobillettene som dokumenterer antall besøk. - Ingen er en bedre Donna enn Meryl Streep (bildet innfelt), sier Cecilie om Hollywood-dronningen. Foto: Catherine Gonsholt Ighanian (bildet innfelt: fra filmen)

Hun har sett «Mamma Mia»-filmen 33 ganger!

Cecilie: - Får abstinenser hvis jeg ikke går

(VG Nett) Oslo-kvinnen Cecilie Junker (37) kan alle «Mamma Mia»-replikkene utenat. Snart slår hun sin egen personlige kinorekord.

Cecilie så «The Bodyguard» med Whitney Houston og Kevin Costner 35 ganger da den gikk på kino i 1992. I går kveld så hun «Mamma Mia» for 33. gang. Og 37-åringen har ikke tenkt å gi seg på lenge ennå.

50 timer i kinosalen

- Pengemessig så hadde det nok vært greit hvis «Mamma Mia» ble tatt av plakaten. Men så lenge den fortsatt går, må jeg se den. Jeg får abstinenser uten, ler Cecilie som viser VG Nett alle kinobillettene som dokumenterer antall besøk.

- Egentlig hadde jeg tenkt å gi meg etter «Mamma Mia»-besøk nr. 35 for ikke å slå «The Bodyguard» som har vært favorittfilmen til nå. Men «Mamma Mia» er i ferd med å ta over, forklarer Cecilie som har brukt om lag 3000 kroner på «Mamma Mia»-billetter og tilbrakt totalt 50 timer i diverse kinosaler for å se filmmusikalen.

SE BILDER FRA FILMEN

Kan hele utenat

Bare i Norge er det solgt over én millioner «Mamma Mia»-billetter siden premieren 10. juli. Denne uken hoppet filmen igjen opp til førsteplassen på kinotoppen i Norge.

- Jeg har forelsket meg i «Mamma Mia». Jeg kan absolutt hele filmen utenat - alle replikkene. Billettkontrollører og kioskansatte har begynt å kjenne meg igjen, og jeg får popcorn og Imsdal gratis, ler Cecilie.

Slitte filmer

Etter sine mange kinobesøk kan Cecilie se at filmen begynner å bli slitt etter så mange visninger.

- På søndag røk en av filmrullene, og de måtte hente en ny, forteller 37-åringen som pleier å gå alene til kinosalen. Det er ikke lett å finne nytt kinofølge hver gang.

- Men én venninne har vært med meg to ganger, opplyser hun til VG Nett.

- Hva sier slekt og venner til denne lidenskapen?

- Mamma er litt flau, innrømmer Cecilie som alltid går med alle kinobillettene i veska.

- Jeg er så redd for å miste dem. De er jo beviset mitt, forklarer Cecilie til VG Nett.

SE TRAILER FRA FILMEN

Falt for Streep

Cecilie forklarer at det ikke først og fremst er ABBA-musikken som fascinerer.

- Jeg har alltid likt ABBA, men ikke vært noen typisk fan, selv om jeg har sett musikaloppsetningen i London. Men jeg falt pladask for Meryl Streep da jeg så filmen første gang. Ingen er bedre i rollen som Donna enn henne. Meryl Streep er helt fantastisk og synger utrolig fint. Nå har jeg bestilt alle filmene hun har spilt i, forteller Cecilie som til daglig jobber i barnehage.

REKORD: Cecilie så "Bodyguard" med Whitney Houston og Kevin Costner 35 ganger på kino i 1992. Nå slår hun sin personlige rekord med "Mamma Mia". Foto: Scanpix

Publikum sto og sang

I helgen så hun sing along-versjonen til «Mamma Mia» på kino. Det var en opplevelse i særklasse.

- Det er det beste jeg har vært med på. Folk sto til slutt oppreist og sang. Det var som å være på teater, forklarer Cecilie som har blitt belønnet med fire gratisbilletter fra filmselskapet United International Pictures etter at de ble gjort oppmerksomme på den ivrige kinogjengeren.

Et stykke igjen

- Og så har jeg fått en privat omvisning på Vika Kino. Der fikk jeg se filmrullen! sprudler Cecilie som vet at én annen «Mamma Mia»-fan i verden kan skilte med flere kinobesøk enn henne. En tysk kvinne har nemlig sett filmmusikalen mer enn 70 ganger.

- Jeg klarer nok ikke å slå henne. Men jeg skulle gjerne gjort det, sier Cecilie som enkelte dager har sett «Mamma Mia» flere ganger.

Cecilie har også mye igjen for å slå Freddy Kollig fra Trondheim, som VGTV tidligere har møtt i serien «Et Rikere Norge». Han har sett over 5000 filmer på kino fra 2001 til 2008, og vært på favorittfilmen Shrek 2 over 160 ganger. Her kan du se «Et Rikere Norge»-episoden med Freddy.

Har møtt Whitney

Cecilie har ellers Whitney Houston som sitt store idol.

- Jeg har møtt Whitney tre ganger og fått kyss på begge kinnene, sier Cecilie stolt.

- Jeg har reist verden rundt for å se Whitney opptre. Ett år var jeg på ni konserter. Nå er den store drømmen å få møte Meryl Streep ansikt til ansikt, røper 37-åringen.

SUKSESS-MUSIKAL: Meryl Streep og Pierce Brosnan i en scene fra «Mamma Mia!»-filmen. På scenen er det Heidi Gjermundsen Broch og Nils Christian Fossdal som gestalter disse rollene. Foto: Fra filmen

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder